Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase ERC-20-tokens evaluatie: hoe werkt het?

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft bekend gemaakt naar welke factoren het kijkt voordat het besluit wordt genomen om een ERC-20-token op zijn handelsplatforms te vermelden. Maar welke factoren zijn dat eigenlijk?


Vier kwaliteiten

Dit maakt het bedrijf bekend via een blogpost op hun officiële website. Hieruit werd duidelijk dat ieder goedgekeurde ERC-20-token op het platform over 4 kwaliteiten moet beschikken. Zo moet iedere token allereerst beschikken over een geverifieerde broncode. Hiernaast moet de token beschikken over de industriestandaard van bibliotheekgebruik. Ook moet iedere token een beperkte ruimte hebben voor geprivilegieerde rollen en tot slot moet iedere ERC-20-token beschikken over eem eenvoudig en tevens een modulair ontwerp.


Toelichting kwaliteiten

De belangrijkste stap bij de goedkeuring van een ERC-20-token is de verificatie van de broncode. Deze moet namelijk voldoen aan de criteria die Coinbase heeft opgesteld. Doet het dat niet, dan wordt de token simpelweg niet toegevoegd op het handelsplatform van het bedrijf. 1 van deze criteriapunten is dat ontwikkelaars de broncode moeten uploaden voor alle slimme contracten naar een betrouwbaar platform. Is de code nog niet toegevoegd in de laatste versie van de token? Dan moet dit worden toegevoegd aan een eenvoudig te delen repository. Dit kan bijvoorbeeld GitHub zijn. Op dit punt valt het merendeel van de projecten af op dit onderdeel van het gehele goedkeuringsproces.

Hiernaast moeten ontwikkelaars van deze ERC-20-tokens gebruik maken van standaarden voor slimme contracten. Deze moeten tevens open-source zijn, wat inhoudt dat de volledige broncode van deze standaarden openbaar te vinden zijn en eventueel zouden kunnen worden aangepast naar eigen wensen. Coinbase stelt deze eis, omdat hierdoor geen cruciale details kunnen over het hoofd kunnen worden gezien bij de ontwikkeling hiervan. Hierdoor kan de integriteit van de tokens nooit op dit punt in gevaar worden gebracht. Een voorbeeld van zo’n open source standaard voor slimme contracten is de opslagplaats voor slimme contracten van OpenZeppelin.

Daarnaast moeten slimme contracten van ERC-20-tokens een beperkte, maar geprivilegieerde, of admin-rol ontvangen. Met beide rollen kan een aanzienlijke macht worden uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld het pauzeren van transacties zijn, maar ook het wijzigen van saldi na een transactie, of het volledig veranderen van de logica van tokens. Alhoewel dit volgens Coinbase een logische stap is, blijkt dat ook op dit punt veel projecten in eerste instantie worden afgekeurd.

Tot slot moeten de protocollen van de tokens over een eenvoudig maar modulair ontwerp beschikken. Coinbase heeft deze eis opgesteld om complexiteit te vermijden, waardoor onder andere de beveiliging op een makkelijkere manier kan worden opgeschroefd.


Hiernaast ook nog andere factoren

Naast de bovengenoemde kwaliteiten wordt door Coinbase ook gekeken naar diverse andere factoren, waaronder externe audits, de grondigheid van de documentatie, bijgewerkte taalversies en uitgebreide testsuites waardoor eventuele fouten in de code van de tokens vroegtijdig kunnen worden opgespoord.

Het belangrijkste punt bij de overige factoren zijn volgens Coinbase de externe audits van slimme contracten. Eventuele fouten in dit systeem kunnen namelijk miljoenen dollars kosten en mag om deze reden dan ook niet voorkomen.

Coinbase is van mening dat de ontwikkeling van dergelijke ERC-20-tokens, met deze factoren in het achterhoofd, helpt bij de weg naar een open financieel systeem dat vele malen veiliger is dan het huidige financiële systeem.


Ontwikkelingen Coinbase

Onlangs werd bekend dat Amerikaanse klanten van de populaire cryptocurrency exchange de mogelijkheid krijgen om Bitcoin-leningen aan te vragen tegen een relatief lage rente. Ben jij benieuwd naar dit onderwerp? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tevens is recentelijk de cryptocurrency Algorand (ALGO) toegevoegd op het handelsplatform van Coinbase. Het gevolg van deze onverwachte toevoeging is een enorme stijging in waarde van de altcoin. Wil jij hier meer over weten? Lees dan hier het betreffende artikel.

Nu heeft het bedrijf bekend gemaakt naar welke factoren het kijkt voor de toevoeging van (nieuwe) ERC-20-tokens. Wat de volgende ontwikkeling van het cryptocurrency-bedrijf zal zijn is op dit moment nog niet bekend.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten