Exchange

Amerikaanse klanten Coinbase krijgen optie voor Bitcoin-leningen

Amerikaanse retailklanten van de populaire cryptocurrency exchange Coinbase krijgen in de herfst de optie om fiatleningen te activeren. Coinbase is een populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange dat zich gevestigd heeft in San Francisco.


Geen kredietcontrole voorafgaand aanvraag

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange is wereldwijd één van de meest gereguleerde exchanges van het moment. In ruil voor de cryptocurrency-lening, vraagt het bedrijf 8% aan rente, wanneer de lening wordt afgesloten over een periode van maximaal 1 jaar. Wordt deze periode langer, zal het rentetarief ook worden verhoogd. Het is nog onbekend hoeveel het rentetarief verder nog kan stijgen. Klanten kunnen maximaal $20.000 lenen.

Het wordt gebruikers echter makkelijk gemaakt om een lening aan te vragen. Zo hoeven de gebruikers naar verluidt geen kredietcontrole te ondergaan, wat normaliter wel het geval is. Naar verluidt worden de leningen binnen maximaal 3 werkdagen uitgekeerd. Vervolgens kunnen de klanten de lening inzetten voor allerlei soorten betalingen, ongeacht of dit aan cryptocurrency gerelateerd is of niet, aldus een vertegenwoordiger van Coinbase.


Uitbreiding aantal staten in VS

In eerste instantie zal de nieuwe dienst uitrollen in 17 staten binnen de Verenigde Staten (VS). Dit komt omdat het bedrijf nog niet de benodigde licenties heeft verkregen in alle staten. Verwacht wordt echter wel dat deze staten snel zullen worden uitgebreid. Iedereen die in de staten woont waar dit nog niet mogelijk is, kunnen zich aanmelden op een wachtlijst.

In ruil voor de lening, vraagt Coinbase 30% van het huidige cryptocurrency-bezit van de aanvrager. Dit wordt als onderpand gebruikt. De populaire exchange belooft dit niet opnieuw op een andere plek te investeren, maar deze op een veilige plaats te bewaren. Dit laatste is onlangs mogelijk geworden in de Verenigde Staten, nadat diverse cryptocurrencies zijn goedgekeurd door de toezichthouder in de staat New York.

Dat Coinbase dit nu aanbiedt, is volgens diverse analisten een goed teken. Dit laat namelijk zien dat dergelijke bedrijven graag iets doen met hun overtollige vermogen. Ook laat het zien dat het een buffer heeft opgebouwd, wat goed is voor de continuïteit van het bedrijf. Verwacht wordt dat in de nabije toekomst andere exchanges een vergelijkbare optie zullen toevoegen. Dit is echter nog niet bevestigd en hiermee op dit moment nog speculatie.

Onlangs werd Algorand (ALGO) toegevoegd op het platform van Coinbase. Deze toevoeging kwam onverwacht. Toch ging de prijs van de cryptocurrency na de listing enorm omhoog. Benieuwd naar deze listing? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tot slot is onlangs bekend geworden dat de Amerikaanse cryptocurrency mogelijk in eind 2020, of in begin 2021, naar de beurs wil. Dit door middel van een IPO. Mocht dit plan worden voortgezet, is Coinbase de eerste Amerikaanse cryptocurrency exchange die openbaar naar de beurs is gegaan. Benieuwd naar dit onderwerp? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.