Cryptocurrency

10 crypto-tokens hebben groen licht gekregen van toezichthouder New York

In de Amerikaanse staat New York heeft de afdeling van financiële diensten groen licht gegeven aan 10 cryptocurrency-munten. Hiernaast hebben 8 virtuele valuta’s ook groen licht gekregen. Hierdoor mogen deze cryptocurrencies en virtuele valuta’s nu officieel worden verhandeld en bewaard door bevoegde entiteiten. Deze entiteiten moeten hier van te voren echter wel een vergunning voor aanvragen. Wanneer zij deze vergunning echter verkrijgen mogen zij, na het aangeven bij de toezichthouder, de verschillende cryptocurrencies voor het goedgekeurde doel (in dit geval bewaring) gebruiken.


Goedkeuring cryptocurrencies

Dit werd bekend door een update-blog op de website van overheidssite van New York. Hieruit werd duidelijk dat 8 nieuwe cryptocurrencies zijn goedgekeurd, waardoor het totale aantal nu op 10 staat. Onlangs werd al bekend dat de (USD) stablecoin van Binance, de BUSD, goedgekeurd werd door de Amerikaanse staat. Nu wordt dit aantal verder uitgebreid. Onder meer de volgende cryptocurrencies mogen vanaf nu officieel worden verhandeld en worden bewaard in de staat:

Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Gemini Dollar (GUSD), Litecoin (LTC), Pax Gold (PAXG) en Paxos Standard Token (PAX). Hiernaast mogen ook Ripple’s XRP-token en Ethereum Classic (ETC) worden bewaard.

Benadrukt wordt wel dat de toezichthouder in New York ten alle tijden gemachtigd is om de goedgekeurde cryptocurrencies van de groene lijst te halen. Verwacht wordt echter dat dit niet zomaar gebeurt.


Regulering Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is de afdeling van financiële diensten van New York één van de belangrijkste regelgevende instanties voor bedrijven die cryptocurrency gerelateerde activiteiten uitvoeren. Dit komt omdat deze instantie de (zakelijke) licenties afgeeft voor dergelijke bedrijven, namelijk de ‘BitLicentie’.

In de Verenigde Staten lijken cryptocurrencies nu steeds meer grond te vinden. Hierdoor worden dan ook steeds meer cryptocurrencies goedgekeurd voor bewaring, wat eerder nooit toegestaan was. Dit toont aan dat ook de regelgevende instanties vanaf nu steeds meer vertrouwen krijgen in de digitale valuta’s. Het is op dit moment nog niet bekend of er nog meer cryptocurrencies gaan worden goedgekeurd, en zo ja, welke dit dan zijn.