Exchange Nieuws

Coinbase introduceert abonnementendienst voor gratis handel

Het beursgenoteerde Coinbase blijft innoveren en komt nu met een wel heel bijzonder product. Je kunt nu namelijk een abonnement nemen bij Coinbase, waarmee je zonder transactiekosten kunt handelen en hogere staking-rewards krijgt. Deze dienst is nu beschikbaar in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland.

Het kost 29,99 dollar per maand en zorgt er dus voor dat je als handelaar geen handelskosten meer betaald.

Grote plannen

Het grote doel van het abonnement is waarschijnlijk om de meest actieve handelaren naar het platform te trekken. Er zitten mensen bij die maandelijks gigantisch veel kosten op de handel maken, omdat zij dagelijks een heleboel trades doen.

Een abonnement bij Coinbase zou die onderneming een stuk winstgevender kunnen maken. Wat dat betreft zou het logisch zijn als veel handelaren de overstap maken naar het handelsplatform van CEO Brian Armstrong.

Grappig genoeg was Coinbase in 2021 al bezig met het beta-testen van deze service. Nu is het dus klaar voor het grote publiek en gaat het meteen van Amerika naar Europa toe.

Verder hoopt Coinbase ook internationaal een slag te slaan door Coinbase One in 35 landen aan te bieden.

Wat is Coinbase One?

Coinbase One maakt het onder andere mogelijk voor Amerikaanse klanten om hun belastingpapieren aangaande crypto meteen helemaal in te vullen. Verder krijg je daarmee toegang tot Messari Insights en Analytics via een “Pro” account.

Daarnaast zit er ook nog een proefperiode van zes maanden in voor een analyse van jouw persoonlijke portfolio van CoinTracker. Het zijn dus vooral tools die het leven van een handelaar of investeerder makkelijker moeten maken.

Het wordt vooral interessant om te zien of het nieuwe abonnement van Coinbase ervoor zorgt dat de beurs marktaandeel van andere partijen afpakt. Dan rest alleen nog de vraag of het wel zo slim is van Coinbase op dit op deze manier te doen.

Hierdoor blijft de maandomzet op actieve handelaren immers beperkt tot 30 dollar per persoon.

Exchange nieuws

Kunstmuseum stuurt 550.000 dollar aan FTX-donaties terug
KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Bybit kondigt vertrek uit Canada aan
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen