TornadoCashCase
Regulatie

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak

In de Verenigde Staten heeft Tornado Cash, een op Ethereum gebaseerde cryptomixer, publiekelijk steun ontvangen van Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase.

Dit gebeurde te midden van een voortdurende juridische strijd rond de beschuldigingen van het witwassen van geld. Grewal benadrukte het belang van het beschermen van individuele rechten en privacy binnen de cryptosector.

Waardering inspanningen in zaak Tornado Cash

Tijdens een reeks uitspraken op het socialemediaplatform X, en later in het Fifth Circuit Court of Appeals, sprak Grewal zijn waardering uit over de inspanningen van de eisers in de zaak Tornado Cash. Hij stelde dat het Amerikaanse ministerie van Financiën verplicht is om te bewijzen dat het handelde binnen een goedgekeurde vereniging van mensen met een gemeenschappelijk doel. Grewal bekritiseerde het ministerie ook voor het verlaten van hun oorspronkelijke theorie in ruil voor een nieuwe, die volgens hem nog steeds de gebreken van de oude theorie bevat.

De Chief Legal Officer van Coinbase uitte specifieke zorgen over hoe de huidige wetten open-sourcesoftwarecode interpreteren, en benadrukte dat deze niet als onroerend goed kan worden geclassificeerd. Dit roept vragen op over de beperkte toezichthoudende bevoegdheden van het ministerie op dit gebied. Volgens Grewal zou elke poging om het gebruik van open-sourcesoftware zoals Tornado Cash in de VS te reguleren, goedkeuring van het Congres vereisen.

Privacy blijft centraal thema

Roman Storm, mede-oprichter van Tornado Cash, heeft ontkend betrokken te zijn bij het witwassen van meer dan een miljard dollar en het overtreden van sancties. Hij werd vorig jaar in augustus op borgtocht vrijgelaten.

De kwestie van privacy blijft een centraal thema binnen de cryptogemeenschap. Het verzekeren van de vertrouwelijkheid van transacties bevordert financiële autonomie en versterkt het vertrouwen binnen de gemeenschap. De nadruk op privacy wordt niet alleen gezien als essentieel voor de bescherming van individuele rechten, maar ook voor het behoud van de integriteit en veerkracht van het gehele Blockchain-ecosysteem.

Regulatie nieuws

Intercontinental Exchange betaalt boete van $10 miljoen voor het niet melden van cyberinbraak
Sam Bankman-Fried mogelijk overgebracht naar federale gevangenis in Californië
Nigeriaanse Correctional Service bekritiseerd wegens afwezigheid van Binance-directeur bij rechtbank
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?