Coinbase, COIN
Exchange

Coinbase maakt Web3-technologie toegankelijker met Wallet-as-a-Service

Coinbase biedt ontwikkelaars voortdurend nieuwe tools aan om digitale wallets in elke applicatie te integreren.

Web3-technologie toegankelijker met Wallet-as-a-Service

Op woensdag presenteerde Coinbase een nieuwe service die naar eigen zeggen Web3-technologie toegankelijker maakt voor zowel bedrijven als consumenten. Dit gebeurt door de vereenvoudiging van digitale wallets.

Wallet-as-a-Service bestaat uit een reeks ontwikkelaarstools waarmee bedrijven aangepaste digitale wallets direct in hun toepassingen kunnen integreren. Het doel van Coinbase is om het opzetten van een wallet net zo makkelijk te maken als het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord. Hierdoor wordt het technische karakter van de meeste op zichzelf staande digitale wallets van tegenwoordig vermeden.

Het elimineert in feiten een belangrijke hindernis voor de acceptatie van Web3. Wij hebben namelijk een systeem gecreëerd waarmee we letterlijk elke persoon op de planeet van een wallet kunnen voorzien.

-Patrick McGregor van Coinbase

Coinbase lanceert eigen Ethereum layer-2 netwerk

Coinbase heeft aangekondigd dat het zijn eigen Ethereum layer-2 netwerk, genaamd Base, zal lanceren. Eerder werd al bekendgemaakt dat het bedrijf dit van plan was. Met dit platform hoopt Coinbase een populaire keuze te worden onder ontwikkelaars voor het maken en hosten van gedecentraliseerde applicaties.

Recent heeft Coinbase zich gericht op abonnementen en diensten, omdat de prijzen van digitale activa zijn gedaald, wat heeft geleid tot minder handelsactiviteit op het platform van de in San Francisco gevestigde beurs. Hoewel het de grootste beurs in de VS is qua volume, leed het bedrijf vorig jaar een verlies van $2,6 miljard, nadat het in 2021 nog $3,6 miljard winst had gemaakt.

McGregor, die de leiding heeft over het Web3-ontwikkelaarsplatforms binnen het bedrijf, heeft verklaard dat het nieuwe Wallet-as-a-Service product al meer dan een jaar in ontwikkeling is en ontworpen is om “use-case agnostisch” te zijn. Dit maakt het bruikbaar voor verschillende bedrijven, of ze nu betrokken zijn bij de detailhandel, gaming of sociale media.

McGregor verklaarde dat Base en Wallet-as-a-Service intern soms worden beschouwd als spiegelende componenten van een vraag-en-aanbod dynamiek. Base stimuleert de activiteit binnen een Web3-toepassing en het creëren van meer wallets zorgt voor een grotere vraag naar verschillende toepassingen.

We zijn enorm enthousiast over de combinatie van Base en Wallet-as-a-Service, aangezien beide producten onafhankelijk van elkaar werken. Desondanks zijn er veel potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in een bundelaanbieding waar zowel Base als het Wallet-as-a-Service product van de beurs zijn inbegrepen, in plaats van slechts één van beide.

-Patrick McGregor

Groeiende acceptatie van Web3-technologie onder bedrijven

Voordat McGregor bij Coinbase kwam, werkte hij meer dan acht jaar bij Google, waar hij teams leidde op het gebied van kunstmatige intelligentie en cloudtechnologie. Hij studeerde in 2005 af aan Princeton University met een doctoraat in cryptografie.

McGregor en Coinbase weigerden commentaar te geven op specifieke bedrijven die hun Wallet-as-a-Service aanbod zullen gebruiken, behalve Web3-natives zoals Floor, Moonray, Thirdweb en Tokenproof. McGregor hintte echter dat in de toekomst mogelijk grotere bedrijven als Coinbase-partners zullen worden aangekondigd.

Ik kan u bevestigen dat we samenwerken met diverse bekende bedrijven die van plan zijn om dit product op zeer grote schaal te gebruiken. Dit is geen wetenschappelijk project. Dit is het echte werk.

-Patrick McGregor

Tijdens de recente winstbespreking op de beurs heeft Coinbase CEO Brian Armstrong de groeiende acceptatie van Web3-technologie onder bedrijven die geen ervaring hebben met crypto erkend. Hij gaf aan dat het bedrijf hier wellicht van zou kunnen profiteren.

Bedrijven zoals Starbucks, Adidas, Nike, Coca-Cola en sociale mediaplatforms zoals Instagram, Twitter en Reddit integreren allemaal cryptodiensten in hun producten. Hierdoor zullen klanten die deze diensten gebruiken een cryptowallet nodig hebben. Dat is waar Coinbase van pas komt.

-Brian Armstrong, Coinbase CEO

Het Ethereum-schaalnetwerk Polygon is populair geworden onder bedrijven, waaronder Reddit, Meta, Nike, Disney en Coca-Cola, als het gaat om het aanpassen van hun diensten aan Web3-technologie. Adidas had eerder al samenwerkingsverbanden met Coinbase.

Digitale Wallets voor Web3-toepassingen

Digitale Wallets zijn een belangrijk onderdeel van het Web3-ecosysteem, omdat ze individuen in staat stellen om het eigendom van digitale tokens te behouden, zoals bijvoorbeeld een NFT of cryptocurrency zoals Bitcoin. Deze wallets bestaan in verschillende vormen, afhankelijk van de mate van verbondenheid met internet, maar ze maken allemaal gebruik van zowel openbare als privésleutels.

Om Web3-toepassingen zoals een NFT-marktplaats zoals OpenSea of een gedecentraliseerde beurs zoals PancakeSwap te kunnen gebruiken, dienen gebruikers hun bestaande digitale wallets koppelen aan deze diensten om transacties uit te voeren.

Coinbase introduceerde in 2017 zijn self-custody wallet als mobiele applicatie, één jaar nadat MetaMask zijn populaire software wallet uitbracht. Afgelopen maand begon Robinhood met het uitrollen van zijn op Polygon gebaseerde wallet naar een aantal van zijn klanten op iOS.

Meestal is de beheerder van een digitale wallet verantwoordelijk voor het beheer van zijn privésleutel. Een privésleutel is een reeks karakters die privé dient te blijven en gebruikt wordt om transacties te autoriseren, vergelijkbaar met de pincode voor een bankrekening.

Volledige controle over privésleutels in een beveiligde omgeving

Coinbase’s Wallet-as-a-Service benadert de goedkeuring van transacties op een andere manier. De beurs maakt gebruik van een vorm van cryptografie genaamd multi-party computation, waarbij de privésleutel van een wallet verdeeld wordt over meerdere partijen, waaronder Coinbase.

Er is geen enkele manier waarop een hacker of andere kwaadwillende partij toegang kan krijgen tot de activa van de gebruiker, aangezien er meerdere beveiligingslagen zijn in de Coinbase-omgeving. Als Coinbase in gevaar komt of als iemands telefoon beschadigd raakt, blijven de activa volledig veilig. Op elk moment kan de gebruiker, met slechts een klik op de knop, hun sleutels volledig uit het systeem exporteren. Het is van essentieel belang dat de gebruiker volledige controle heeft over het systeem en in staat is om op elk moment te doen wat ze willen.

-Paul McGregor

Hoewel het gebruik van een digitale wallet die door meerdere partijen wordt beveiligd, in strijd is met sommige Web3-idealen rond zelfbehoud, kan Coinbase’s Wallet-as-a-Service tool ervoor zorgen dat mensen toch volledige controle hebben over hun digitale wallet door middel van hun eigen privésleutels

Coinbase heeft dit jaar al twee producten gelanceerd om ontwikkelaars te verleiden, maar niet elke nieuwe onderneming van Coinbase is een succes gebleken.

De NFT marktplaats van het bedrijf was veel gehypet na lancering afgelopen voorjaar, maar lijkt nu op een virtuele spookstad. Volgens Dune Analytics hebben er in de afgelopen week minder dan 90 verkopen plaatsgevonden op deze marktplaats, in vergelijking met meer dan 138.000 verkopen op OpenSea.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins