Ripple Nieuws

Coinbase ontkent geruchten over relist van Ripple

Vannacht, rond 3 uur ’s nachts, begon de XRP koers plotseling enorm te stijgen. Dit kwam omdat de token plotseling op de Coinbase Pro app verscheen. De opwinding was echter van korte duur aangezien Coinbase verduidelijkte dat het de XRP token niet opnieuw heeft gelist.

XRP 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Coinbase blijft XRP-handel tegenhouden

Vier XRP-handelsparen verschenen vannacht plotseling op het Coinbase-platform, waardoor velen dachten dat de crypto-exchange de Ripple token opnieuw zou gaan aanbieden. Dit terwijl de grootste Amerikaanse exchange Ripple eerder dit jaar verwijderde vanwege de aanhoudende juridische strijd tussen het blockchain-bedrijf en de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC).

Er ontstond een enorme opwinding, maar Coinbase kondigde al snel op Twitter aan dat XRP tijdelijk zichtbaar was op het platform vanwege een technische fout.

De XRP-prijs kreeg een boost van 13% toen handelaren dachten dat de token opnieuw op de exchange was genoteerd. Nadat Coinbase de geruchten over het opnieuw aanbieden had ontkend, daalde Ripple echter direct weer met 10%, waardoor de winsten verdwenen.


XRP-prijs weer onder weerstand als opwinding hapert

De Ripple koers bevindt zich nu weer onder de grote weerstandsbarrière die ligt rond de $1,14. Hoewel de recente piek als gevolg van het Coinbase-gerucht de XRP-prijs tot boven meerdere weerstandsniveau’s heeft geduwd, lijken deze nu weer terug te zijn gekeerd.

Voor nu is het belangrijk voor Ripple om de $1,14 weerstand te doorbreken. Pas als dit is gebeurd kunnen we verder naar boven kijken. Na dit niveau ligt er nog weerstand rond de $1,18 en de $1,21.

Zolang er geen substantiële koopdruk ontstaat, is het onwaarschijnlijk dat Ripple deze week een grote prijsstijging ziet. Tenzij de Coinbase geruchten toch iets meer waren dan een foutje.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten