Nieuws, Trending

Coinbase Pro update marktstructuur om liquiditeit te verhogenCoinbase heeft een nieuwe marktstructuur aangekondigd voor haar professionele handelsplatform, Coinbase Pro, waarmee ze de liquiditeit willen verhogen. Helaas worden de transactie fee’s hierdoor verhoogt.


Vergroten liquiditeit

De nieuwe marktstructuur is nodig om de liquiditeit te vergroten en om koersbewegingen te kunnen blijven verzekeren. De wijzigingen brengen een nieuwe vergoedingsstructuur met zich mee dat naar verluidt bedoeld is om de liquiditeit te verhogen, de ordermaxima te actualiseren, een nieuwe grootte van de ordergroei te introduceren, om stopmarktorders uit te schakelen en om extra beschermingspunten voor marktorders te introduceren.


Wijziging stoporders

Hiernaast geeft het bedrijf aan dat het stoporders wil gaan aanpassen. Zo leggen ze uit dat alle stoporders vanaf de update als limietorders moeten worden ingediend en hierdoor een limietprijs bevatten. Dit geldt voor zowel Coinbase Pro als Coinbase Prime.Sceptische reacties

De update wordt momenteel vooral negatief ontvangen. Veel mensen zijn sceptisch over het nieuws. Zo zouden de kosten voornamelijk voor de kleinere handelaren significant worden verhoogd, terwijl die van de grote handelaren juist lager worden gemaakt.


Coinbase voert updates uit

Coinbase heeft in de afgelopen periode flink wat updates uitgevoerd. Zo voegde het bedrijf eerder al Ripple (XRP) toe aan hun portfolio. Hierna maakte het bedrijf bekend bezig te zijn met een update voorhun applicatie (app). Na deze update wordt het voor gebruikers mogelijk om hun account van de website te koppelen aan de app. Hiernaast werd bekend dat Stellar Lumens (XLM) wordt toegevoegd aan het portfolio van het bedrijf.