Rechtszaak
Regulatie

Coinbase rechtszaak tegen de SEC: Een cruciale hoorzitting

Net als Ripple en Binance, bevindt ook de crypto exchange Coinbase zich in een juridisch conflict met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een belangrijke hoorzitting volgt op een verzoek van Coinbase om de rechtszaak te seponeren.

Meer dan zes maanden geleden, op 6 juni 2023, werd Coinbase door de SEC aangeklaagd vanwege 13 tokens die op hun platform werden aangeboden en volgens de SEC onder de effectenwetgeving vallen. Dit betreft onder meer altcoins zoals Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) en Filecoin (FIL). De uitkomst van deze zaak kan aanzienlijke gevolgen hebben voor deze tokens.

Zal de zaak geseponeerd worden?

Coinbase streeft naar seponering van de zaak, daar zij de autoriteit van de SEC betreffende crypto exchanges betwisten. Ze voeren aan dat de SEC nooit expliciet heeft aangegeven dat bepaalde registraties vereist zijn, zelfs niet toen Coinbase in 2021 goedkeuring voor hun registratie kreeg.

De kansen van Coinbase op een succesvolle seponering lijken echter gering. In de VS is het zelden voorkomend dat dergelijke verzoeken worden ingewilligd. Een positief aspect voor Coinbase is echter dat de zaak wordt behandeld door rechter Katherine Polk Faill, bekend om haar eerdere afwijzing van een cryptozaak tegen Uniswap (UNI) in 2013, wat wijst op haar begrip voor zaken gerelateerd aan cryptocurrency.

SEC in gevecht met Ripple

In de voortdurende rechtszaak tegen Ripple heeft de SEC recentelijk een nieuwe gerechtelijke motie ingediend. De commissie verzoekt hierin om de openbaarmaking van Ripple’s financiële overzichten voor de jaren 2022 en 2023, evenals documentatie over ‘Institutional Sales’ van XRP na het indienen van de aanklacht. De SEC benadrukt dat deze informatie essentieel is om passende maatregelen te kunnen nemen in hun zaak tegen Ripple.

Ripple is echter in verzet tegen deze eisen van de SEC. Zij stellen dat de gevraagde informatie buiten de reikwijdte van het huidige onderzoek valt. Dit wijst op een strategisch verschil in benadering van beide partijen in deze voortslepende juridische strijd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Amerikaanse Senator: ‘Crypto en traditionele financiële wereld moeten dezelfde regels volgen’
Hong Kong stopt met accepteren licentieaanvragen van crypto-exchanges
SBF eist een gevangenisstraf van 6,5 jaar en zegt tegen gevangenisbewakers dat ze in Solana moeten investeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high