Coinbase, COIN
Exchange, Stablecoin

Coinbase schorst Binance USD stablecoin, Dit is waarom

Je kunt nog tot 13 maart gebruikmaken van Binance USD (BUSD) op de platforms van Coinbase. De Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange kondigde maandag aan dat BUSD niet meer aan de voorwaarden voor een notering op het handelsplatform voldoet. “Onze beslissing om de handel in BUSD te staken is gebaseerd op onze interne processen”, aldus een vertegenwoordiger van Coinbase tegenover CoinDesk.

Slecht nieuws voor Binance

Met de schorsing van de BUSD-stablecoin komt Binance steeds meer onder druk te staan. Het afgelopen jaar won de stablecoin van het beursplatform van Changpeng Zhao juist aan marktaandeel, maar inmiddels zit het in grote problemen. De stablecoin, die Binance in samenwerking met het Amerikaanse Paxos uitgeeft, is volgens de SEC namelijk een effect voor de Amerikaanse wetgeving.

Als een financieel instrument als effect kwalificeert, dan mogen partijen deze niet zomaar op de markt brengen. In het geval van Paxos en Binance betekent dit dat zij geen nieuwe BUSD meer op de markt mogen brengen. De bestaande BUSD mogen ze wel onderhouden.

Coinbase is waarschijnlijk bang voor de consequenties en neemt met de schorsing het zekere voor het onzekere. Vanaf 13 maart is het niet meer mogelijk om BUSD te verhandelen op Coinbase.com, Coinbase Pro, Coinbase Exchange en Coinbase Prime. Wel blijft het voor gebruikers mogelijk om na de deadline hun BUSD op te nemen van het beursplatform.

Market cap keldert

Nadat het nieuws over BUSD bekend werd, kelderde de market cap naar beneden. Het is ongeveer twee weken geleden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aankondigde dat Paxos geen nieuwe BUSD meer mag uitgeven. Sindsdien is de market cap van BUSD gedaald van ongeveer 16 miljard dollar naar de huidige 10,6 miljard dollar.

Dit komt simpelweg omdat Paxos geen nieuwe BUSD meer mag uitgeven. De bestaande stablecoins blijven wel in omloop, maar steeds meer mensen leveren ze op dit moment in. Dat komt ook door partijen als Coinbase, die dit soort maatregelen nemen en in feite niets meer met BUSD te maken willen hebben.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken