Paxos
Regulatie, Stablecoin

Paxos stopt met maken van BUSD stablecoins voor Binance

Paxos Trust Company zal stoppen met het uitgeven van nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins, vanwege het lopende onderzoek door toezichthouders in New York. Op 13 februari maakte Paxos officieel bekend dat het bedrijf uitgave van nieuwe BUSD tokens stop zal zetten.

Paxos stopt met maken van BUSD coins

Op 21 februari zal Paxos stoppen met het maken van nieuwe BUSD-tokens, in overeenstemming met de instructies van het New York Department of Financial Services (NYDFS). Paxos benadrukte dat alle bestaande BUSD-tokens tot “ten minste februari 2024” volledig gedekt en inwisselbaar zullen blijven via Paxos Trust Company. Het bedrijf verklaarde dat klanten hun geld in Amerikaanse dollars kunnen inwisselen en hun BUSD-tokens kunnen omzetten in een andere stablecoin die door Paxos is uitgegeven, namelijk de Pax Dollar (USDP).

“Deze actie heeft geen invloed op ons vermogen om nieuwe of bestaande klanten te blijven bedienen, onze voortdurende toewijding om ons personeel te laten groeien of onze zakelijke doelstellingen te financieren. Paxos blijft zich inzetten om de wereldleider te worden in de blockchain-tokenisatie-infrastructuur […]”

Paxos benadrukte dat Paxos Trust een gereguleerde instelling is onder toezicht van de NYDFS en gecontroleerd wordt door een van de top vier accountantskantoren, zoals blijkt uit openbare rapporten. Het bedrijf zal zijn sterke regelgevende kapitaal blijven behouden om zowel USDP als Pax Gold (PAXG), de door goud gedekte stablecoin, te blijven exploiteren.

Er zijn geen problemen tussen Binance en regelgevers

Op maandag meldde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, via Twitter dat zijn bedrijf door Paxos was geïnformeerd dat het de uitgifte van nieuwe BUSD moest stoppen vanwege een bevel van NYDFS. De CEO benadrukte dat de stablecoin wordt uitgegeven en beheerd door Paxos, wat suggereert dat er geen problemen zijn tussen Binance en de toezichthouders.

Op dit moment heeft BUSD een marktkapitalisatie van $16 miljard en is het de zevende grootste cryptocurrency qua marktwaarde. De token wordt verhandeld tegen $1 en behoudt daarmee zijn koppeling met de dollar.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen