Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase voegt $500 miljoen aan crypto toe aan zijn balans

De CEO van Coinbase, genaamd Brian Armstrong, heeft vandaag via Twitter aangekondigd dat de crypto exchange de goedkeuring van het bestuur heeft gekregen om $500 miljoen aan crypto tokens aan zijn balans toe te voegen. Niet alleen dat, maar het zal ook 10% van alle toekomstige winsten in cryptocurrency stoppen.


Coinbase diversifiëert holdings

In februari bereidde de exchange zich voor om via directe notering naar de beurs te gaan. Toen publiceerde Coinbase een S-1-aanvraag waaruit bleek dat het bedrijf ongeveer $365 miljoen aan crypto vasthield. Daarvan was $230 miljoen in Bitcoin, $53 miljoen in Ethereum, $49 miljoen in stablecoins en $34 miljoen in andere cryptomunten.

Dit betekende dat Coinbase als bedrijf de op 3 na grootste institutionele crypto bezitter was. De exchange moest alleen Tesla, Microstrategy en Galaxy Holdings boven zich dulden. Met de aankondiging van vandaag zal Coinbase snel 1 van de grootste crypto bezitters ter wereld worden.


Coinbase wil geleidelijk meer in crypto investeren

De geweldige kwartaalwinsten van de exchange van $800 miljoen in het eerste kwartaal en vervolgens $1,6 miljard in het tweede kwartaal, hebben het bestuur van Coinbase ervan overtuigd dat het bedrijf de financiële ruimte heeft om extra crypto’s te kopen.

De exchange, die het grootste deel van zijn geld verdient met transactiekosten, profiteerde het afgelopen kwartaal van het hoge handelsvolume. Dit was ondanks een crash van de cryptoprijzen, toen Bitcoin van zijn toppositie boven $60.000 helemaal naar beneden gleed naar $30.000.

Volgens Armstrong zou het bedrijf geleidelijk meer geld in crypto stoppen. Voor nu, deelde hij, “is het geld dat ze op hun balans hebben nog steeds een mix.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten