Bitcoin

Coinbase voorkomt dat $280.000 aan Bitcoin naar Twitter-hackers werd verstuurd

Coinbase heeft verteld dat het vorige week iets meer dan 1.100 klanten heeft belet om 30.4 Bitcoin naar Twitter-hackers te sturen.


Hackers infiltreerden bekende Twitter accounts

Ten minste vijf crypto exchanges, waaronder Binance, Coinbase en BitPay, zouden interactie hebben gehad met hackers. De hackers hadden vorige week meerdere bekende Twitter accounts gehackt om een Bitcoins te stelen.

Als Coinbase deze mensen niet had tegen gehouden hadden ze gezamenlijk 30,4 Bitcoin (momenteel ongeveer $278.000) naar de hackers gestuurd. Dit vertelde Philip Martin, de chief information security officer van de exchange, aan Forbes. Ondanks de maatregelen hebben de hackers alsnog $121.000 buitgemaakt. Ook 14 Coinbase klanten zijn slachtoffer geworden voordat de exchange de adressen van de hackers op een zwarte lijst zette.

Gemini-, Kraken- en Binance-gebruikers probeerden ook Bitcoins naar hackers te sturen. Al deze exchanges hebben de adressen direct geblokkeerd zodra bekend was dat dit oplichters waren.

De hackaanval vond woensdag plaats op Twitter, met 130 accounts onder hun controle. Hieronder vielen grote namen zoals Barack Obama, Bill Gates en Elon Musk.


De gestolen Bitcoins worden gevolgd

Volgens blockchain-analysebedrijven is een deel van de gestolen Bitcoin verplaatst naar een aantal exchanges en Bitcoin-mixers zoals Wasabi Wallet.

“We kunnen zien dat zeer kleine hoeveelheden naar bekende, gereguleerde crypto-exchanges gaan”, vertelde Tom Robinson, medeoprichter en hoofdwetenschapper van Elliptic. Robinson zei verder dat 2,89 Bitcoin, 22% van het totale bedrag naar Wasabi Wallet werd gestuurd om gemixt te worden.


Meerdere bedrijven betrokken

Er zijn dus meerdere bedrijven betrokken bij de hack. Opvallend is dat er zeer kleine bedragen werden verstuurd door de hackers.

Een woordvoerder van Binance bevestigde dat “een kleine hoeveelheid BTC (ongeveer $10) naar een Binance wallet werd gestuurd. Het lijkt erop dat hackers dit hebben gedaan om onderzoekers te verwarren.” Ook Kraken en de Indiase crypto-exchange WazirX ontvingen een deel van de gestolen Bitcoins.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving