Hack Nieuws

Hack Nieuws

Coinbase White Hat Hacker: bounty van $250k niet te laag om beledigend te zijn

Op 11 februari wist een white hat hacker, Tree of Alpha, een fout te ontdekken in de nieuwe ‘Advanced Trading’-functie op de populaire cryptocurrency exchange Coinbase.


Mogelijke crisis voorkomen

Naar verluidt zou de fout het potentieel hebben om de crypto-markt te “nuken”. Zo zou een kwaadwillende gebruiker BTC of een andere crypto-munt verkopen zonder deze zelf te bezitten.

De nieuwe functie zat nog in de bètafase en was hiermee nog niet officieel gelanceerd. Toch kreeg de functie gestaag nieuwe gebruikers. Dit zou ertoe kunnen hebben geleid dat er een mogelijke crisis zou ontstaan. Door de snelle reactie van de white hat hacker is dit echter niet gebeurt. Een white hat hacker is een hacker die bedrijven probeert te helpen in plaats van iets te stelen.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Premie uitbetaald

Doordat white hat hackers eventuele bugs melden, ontvangen zij traditioneel gezien hier een premie voor. Deze is ook in dit geval uitbetaald, want Coinbase heeft $250.000 naar de goedaardige hacker overgemaakt.

Waar $250.000 uiteraard een aanzienlijk bedrag is voor het melden van bugs, was Twitter er snel bij om het bedrag te beoordelen als een “bear-market”-premie. Dit gezien de totale omvang van de hack en het feit dat meerdere werknemers van Coinbase dat cijfer jaarlijks verdienen. Het bedrag was echter volgens Tree of Alpha ook niet te laag om beledigend te zijn. Hij zegt hierover het volgende:

“Alhoewel een hogere premie misschien verstandig was geweest om meer grijze hoeden af te schrikken van het misbruiken van kwetsbaarheden, is het in de crypto-wereld gebruikelijk om het contact met de waarde van geld te verliezen. Voor de meeste werkende mensen is $250K een heel behoorlijk bedrag.”


Belang van White Hats in jonge industrie

Toch wordt het belang van White Hats in de nog relatief jonge industrie belicht. Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onlangs aangekondigd dat het tot $10 miljoen aan crypto-beloningen zou aanbieden aan white hat-hackers. Tree of Alpha bevestigde echter dat “hacking met een witte hoed cruciaal is, maar door bedrijven crimineel over het hoofd wordt gezien.” Het volgende werd tot slot geconcludeerd:

“Bedrijven zullen niet aarzelen om tientallen miljoenen aan marketing uit te geven, maar geen fractie ervan om ervoor te zorgen dat er iets over blijft om op de markt te brengen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten