Exchange

Coinbase wil focussen op Coinbase Earn, sluit daarom Earn.com

Coinbase, de in San Fransisco (VS) gevestigde cryptocurrency exchange heeft bekend gemaakt dat het van plan is om Earn.com te sluiten. De exchange wil zich naar verluidt namelijk gaan concentreren op zijn Coinbase Earn-programma. Dit programma beloont gebruikers die leren over cryptocurrencies.


E-mail

Deze aankondiging heeft Coinbase gedaan via een e-mail. “Het is zonsondergang voor Earn.com, wij willen ons exclusief gaan focussen op Coinbase Earn”, aldus de mail. Opvallend, want Coinbase heeft Earn.com afgelopen jaar overgenomen voor $100 miljoen.


Earn.com

Earn.com is in 2013 gelanceerd en ontwikkelde eerst chips en hardware voor cryptocurrency-mining-apparatuur. Het bedrijf wisselde echter al snel naar een betaald e-mailingplatform waarmee gebruikers in cryptocurrency konden betalen door e-mails te beantwoorden en diverse taken te voltooien. In april 2018 werd Earn.com overgenomen door Coinbase. Nu wordt de gehele service overgeheveld naar de crypto verdiendienst van Coinbase: Coinbase Earn.


Coinbase Earn

Afgelopen jaar lanceerde Coinbase hun platform ‘Coinbase Earn’. Dit platform beloont gebruikers door te leren over cryptocurrencies. Zo beloont de exchange gebruikers wanneer zij leren over Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC), Basic Attention Token (BAT), EOS en meer.

Nu is de exchange van plan om dit platform op te gaan schalen en wil het nieuwe campagnes gaan toevoegen. Hierdoor wil het bedrijf meer blockchain-netwerken met elkaar verbinden met als doel om de adoptie van cryptocurrencies te vergroten.

Coinbase Earn is in korte tijd flink gegroeid. Het platform heeft op dit moment bijna 1 miljoen unieke gebruikers in meer dan 115 landen. Gebruikers van Earn.com hebben tot 20 februari 2020 om hun fondsen van het platform te halen.