Brian Armstrong
Exchange

Coinbase wil zichzelf mogelijk omtoveren tot bank

Het is je vast niet ontgaan dat er in Amerika sprake is van een kleine bankencrisis. Silicon Valley Bank, de op 17 na grootste bank van de Verenigde Staten, is afgelopen week omgevallen en de Amerikaanse autoriteiten zijn ingesprongen om de boel te redden en het kapitaal van de klanten te garanderen. Coinbase CEO Brian Armstrong reageert op die gebeurtenissen met een opmerkelijke boodschap.

Gaat Coinbase door als bank?

Ryan Lackey, de CSO van Evertas Insurance, stuurde via Twitter een bericht naar Coinbase CEO Brian Armstrong met de vraag of het voor hen niet interessante is om het beursplatform in een neobank om te zetten. Armstrong reageerde daar meteen positief op door Lackey te vertellen dat ze hier bij Coinbase weleens over nagedacht hebben.

Opvallend is dat Armstrong aanhaalt dat Coinbase dan waarschijnlijk een bank zou worden die niet aan fractioneel bankieren doet. De huidige situatie laat immers maar weer eens zien dat kapitaal in het traditionele financiële systeem niet veilig is op een gewone bankrekening.

Uiteindelijk springt de overheid wel in als het gevaarlijk wordt, maar het omvallen van Silicon Valley Bank zal wel een deuk in het vertrouwen van de bankensector betekenen. Overigens hebben de Nederlandse banken Aegon en ING het op dit moment ook even zwaar met de ‘bankencrisis’ die momenteel gaande is.

Problemen voor Coinbase?

Overigens had Coinbase ook nog 240 miljoen dollar aan kapitaal staan bij Signature Bank op 10 maart. Signature Bank is een andere partij die ook het hoofd niet boven water heeft weten te houden. Het Amerikaanse beursgenoteerde beursplatform van Brian Armstrong verwacht echter dat het alle cashposities bij Signature Bank terugkrijgt.

Het beloven wat dat betreft wel een paar spannende weken te worden voor de industrie. Te beginnen met de problemen die momenteel rond Silicon Valley Bank en de rest van de Amerikaanse bankenwereld spelen. De renteverhogingen van de Federal Reserve lijken nu echt effect te sorteren binnen het financiële systeem, dat langzaam begint te schudden.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken