Bonk
Altcoin

CoinMarketCap kondigt winnaars ‘CMC Crypto Awards 2024’ aan, met BONK als ‘Meme Coin of the Year’

Op 6 maart maakte CoinMarketCap de langverwachte winnaars van de “CMC Crypto Awards 2024” bekend, waarbij de felbegeerde titel “Meme Coin of the Year” naar Solana’s BONK ging. De opmerkelijke meme-munt bereikte op 4 maart een historisch hoogtepunt na een indrukwekkende stijging van 232% binnen een week, en heeft sinds zijn introductie een ongelooflijke groei van bijna 36,700% laten zien.

Jaarlijkse Awardsceremonie

De jaarlijkse awardsceremonie, die de meest invloedrijke bijdragen aan de crypto- en Web3-gemeenschap viert, selecteerde winnaars door een combinatie van publieke online stemmen, analyses van experts en juryberaadslagingen. Naast BONK vielen ook andere sleutelspelers in de branche in de prijzen; Solana ontving de eer van ‘Crypto van het Jaar’, BlackRock werd bekroond als ‘Bridge Builder of the Year’, en ZachXBT werd benoemd tot ‘Social Influencer to Watch’. Innovatieve projecten zoals Celestia, Pudgy Penguins en Uniswap werden eveneens erkend voor hun bijdragen aan respectievelijk L1/L2/Cross-Chain-initiatieven, NFT & Gaming en DeFi.

Rush Luton, CEO van CoinMarketCap, benadrukte de uitdaging van het selecteren van slechts één winnaar uit de vijf genomineerden, erkennend dat elk van hen op unieke wijze heeft bijgedragen aan de vooruitgang van de industrie in het afgelopen jaar. Het hoogtepunt van het evenement was de beslissing om de “Crypto Leader Of The Year Award” gelijk te verdelen onder alle genomineerden, waarmee de significante inspanningen van Vitalik Buterin, Ryan Selkis, Brian Armstrong, CZ en Julia Leung werden gevierd.

Positieve respons van zowel gebruikers als industrie

Jonathan Isaac, CMO van CoinMarketCap, uitte zijn enthousiasme over de positieve respons van zowel gebruikers als de industrie en de ambitie om de CMC Crypto Awards volgend jaar nog groter te maken. Met een optimistische blik op de markt, kijkt het team uit naar de verhalen die ze volgend jaar kunnen vieren.

De ceremonie, ondersteund door belangrijke spelers als BingX, Animoca Brands, en Binance, weerspiegelde de veerkracht en belofte van de cryptogemeenschap. Met inzichten van industrie-experts zoals Raoul Pal en Rush Luton, bood het evenement een reflectie op een uitdagend, maar uiteindelijk positief jaar voor crypto. Met de succesvolle afloop van dit jaar’s awards kijkt CoinMarketCap uit naar een nog spectaculairder evenement in het volgende jaar.