colombia
Ripple

Colombia lanceert nationaal kadaster op XRP Ledger

Het blockchain-ontwikkelingsbedrijf Peersyst heeft samen met Ripple samengewerkt voor de invoering van het Colombiaanse nationale kadaster op de XRP Ledger (XRPL). Dit als onderdeel van een nationaal initiatief om de blockchain-mogelijkheden van het land te verbeteren.

Nieuwe oplossing voor Colombia

Via hun officiële Twitter account liet Peersyst weten dat het kadaster wordt gebruikt door de Colombiaanse ‘National Land Agency’. Deze overheidsinstantie zal in staat zijn om digitale certificaten uit te geven. Deze certificaten zijn op hun beurt gevalideerd en controleerbaar via bijbehorende QR-codes.

Het platform maakt gebruik van de XRP Stamp-technologie voor zijn certificaten. De XRP Stamp is een gedecentraliseerd en veilig hulpmiddel. Peersyst zei het volgende over de invoering van het kadaster:

De oplossing is gebaseerd op de site van XRPstamp. Deze site maakt het mogelijk om digitale assets te registreren op XRPL. Ook de authenticiteit is te verifiëren met een QR-Code. Het zal op korte termijn meer dan 100.000 toewijzingen registreren om het vertrouwen in Colombia te garanderen.

In zijn totaliteit duurde het ruim een jaar om de oplossing te ontwikkelen. Dit werd gedaan in samenwerking met Ripple. De oplossing wordt geïmplementeerd als een testfase, dat werd uitgevoerd door Colombia’s Ministerie van Informatie en Communicatie Technologieën (MinTIC).

De overheidsinstantie probeert nu om blockchain-gebaseerde use cases te ontwikkelen en deze geleidelijk in te voeren in verschillende overheidsinstellingen. Het doel is om processen te verbeteren die normaliter tijdrovend zijn voor de gewone burger. Daarnaast wil de overheid ook transparanter worden.

Het MinTIC onthulde de oplossing van Peersyst op een evenement met de naam ‘Voor een meer digitale staat: Blockchain ten dienste van de publieke sector’. Tijdens dit evenement presenteerde minister Carmen Valderrama een update van de Blockchain richtlijnen van het land.

Het nieuwe document voorziet Colombia van bijgewerkte instructies over hoe op blockchain gebaseerde oplossingen kunnen worden aangenomen en geïmplementeerd. In die zin zal het nationale kadaster een grote rol spelen. Het Zuid-Amerikaanse land wil een van de overheidsinstanties zijn die deelneemt aan de testfase.

XRP-prijs 4-uurgrafiek – Bron: Tradingview

Blockchain-technologie zal Latijns-Amerika veranderen

Tijdens het evenement noemde Valderrama de blockchaintechnologie erg waardevol kan zijn voor de Colombiaanse staat. Het land heeft volgens de minister zijn instrumenten geactualiseerd. De Vice Minister van het Colombiaanse ministerie van Informatie- en Communicatietechnologieën (MinTIC), Iván Durán, zei het volgende over het belang van de blockchain technologie:

Controleerbaarheid, Traceerbaarheid en Onveranderlijkheid van gegevens. Dit zijn een reeks kenmerken die ons in staat zal stellen om een steeds transparantere staat te zijn. Tevens neemt de garantie op de veiligheid van informatie door deze technologie toe.

Volgens een recent onderzoek van Ripple is Latijns-Amerika een van de meest kritische regio’s ter wereld als het gaat om de adoptie van blockchain en cryptocurrencies. Aan het onderzoek deden in totaal meer dan 1.600 wereldwijde financiële instellingen en financiële leiders mee. Daarnaast namen er ook nog eens 700 blockchain- en crypto-ontwikkelaars én meer dan 800 individuen aan het onderzoek deel. De respondenten geloven dat deze technologie de komende 5 jaar een ‘enorme impact op de business’ zal hebben. Het gaat hier naar verluidt voornamelijk om de regio’s Latijns-Amerika, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?