ripple, xrp, donker
Ripple

Colombia schakelt Ripple Labs in om grondaktes op de Blockchain te zetten

De regering van Colombia is een samenwerking aangegaan met Ripple Labs, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, om landtitels op de blockchain te zetten. Dit is onderdeel van een plan om de inspanningen voor landdistributie recht te zetten die zo oneerlijk zijn dat ze hebben geleid tot tientallen jaren van gewapende conflicten.

Samenwerking met Ripple Labs

Het project, gebouwd door blockchain-ontwikkelingsbedrijf Peersyst Technology en Ripple, zal eigendomstitels permanent opslaan en authenticeren op XRPL.

Dit zal helpen om bureaucratie te verminderen en hopelijk de landverdeling gelijker te maken, volgens Ripple Labs en Peersyst Technology. De Colombiaanse regering doet dit omdat het grondbezit tot de meest geconcentreerde ter wereld behoort.

Ongelijke verdeling van land

De burgeroorlog in Colombia was de langstlopende oorlog op het westelijk halfrond, van 1964 tot 2016. Deze werd veroorzaakt door de ongelijke verdeling van land, waarbij linkse guerrillagroepen het opnamen tegen de staat.

Land is alles in Colombia. Dit heeft ertoe geleid dat gewapende groepen zoals de FARC een oorlog met de regering zijn begonnen.

– Aldus Ferran Prat, CEO van Peersyst Technology

“Omdat land zo belangrijk is in Colombia, is er een systeem nodig dat ervoor zorgt dat land niet onrechtmatig kan worden ingenomen”, voegde hij eraan toe. “Het zal helpen om de informatie in een openbare blockchain te plaatsen die niet kan worden gewijzigd.”

Veel landeigenaren in Colombia hebben nog steeds geen papieren om het eigendom van percelen die ze bezitten te certificeren, voegde Ripple Labs eraan toe. Het project zal beginnen met het certificeren van meer dan 100.000 landtoewijzingen.

“Met de openbare blockchain kan de transactie, zodra deze is vastgelegd, nooit meer worden verwijderd. Dat is het belangrijkste. Als het overheidssysteem wordt opgeblazen, zit de eigenaar van land nog steeds in een blockchain omdat het over de hele wereld in verschillende nodes wordt vastgehouden,” zo vertelt Antony Welfare, van Ripple Labs

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?