Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Colombia schakelt Ripple Labs in om grondaktes op de Blockchain te zetten

De regering van Colombia is een samenwerking aangegaan met Ripple Labs, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, om landtitels op de blockchain te zetten. Dit is onderdeel van een plan om de inspanningen voor landdistributie recht te zetten die zo oneerlijk zijn dat ze hebben geleid tot tientallen jaren van gewapende conflicten.

Samenwerking met Ripple Labs

Het project, gebouwd door blockchain-ontwikkelingsbedrijf Peersyst Technology en Ripple, zal eigendomstitels permanent opslaan en authenticeren op XRPL.

Dit zal helpen om bureaucratie te verminderen en hopelijk de landverdeling gelijker te maken, volgens Ripple Labs en Peersyst Technology. De Colombiaanse regering doet dit omdat het grondbezit tot de meest geconcentreerde ter wereld behoort.

Ongelijke verdeling van land

De burgeroorlog in Colombia was de langstlopende oorlog op het westelijk halfrond, van 1964 tot 2016. Deze werd veroorzaakt door de ongelijke verdeling van land, waarbij linkse guerrillagroepen het opnamen tegen de staat.

Land is alles in Colombia. Dit heeft ertoe geleid dat gewapende groepen zoals de FARC een oorlog met de regering zijn begonnen.

– Aldus Ferran Prat, CEO van Peersyst Technology

“Omdat land zo belangrijk is in Colombia, is er een systeem nodig dat ervoor zorgt dat land niet onrechtmatig kan worden ingenomen”, voegde hij eraan toe. “Het zal helpen om de informatie in een openbare blockchain te plaatsen die niet kan worden gewijzigd.”

Veel landeigenaren in Colombia hebben nog steeds geen papieren om het eigendom van percelen die ze bezitten te certificeren, voegde Ripple Labs eraan toe. Het project zal beginnen met het certificeren van meer dan 100.000 landtoewijzingen.

“Met de openbare blockchain kan de transactie, zodra deze is vastgelegd, nooit meer worden verwijderd. Dat is het belangrijkste. Als het overheidssysteem wordt opgeblazen, zit de eigenaar van land nog steeds in een blockchain omdat het over de hele wereld in verschillende nodes wordt vastgehouden,” zo vertelt Antony Welfare, van Ripple Labs

Ripple nieuws

Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiĆ«ren Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiĆ«ren
Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple
Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten