Commerzbank
Regulatie

Commerzbank uit Duitsland heeft een Crypto Custody-licentie ontvangen

Commerzbank heeft recentelijk aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van digitale activa door als eerste Duitse full-service bank een Crypto Custody-licentie te verkrijgen. Deze mijlpaal plaatst Commerzbank naar eigen zeggen in de voorhoede van de snelgroeiende cryptomarkt in Duitsland.

Volgens het bedrijf betekent de verleende licentie, die onder de Duitse Bankenwet valt, een cruciale stap voorwaarts voor Commerzbank om een uitgebreid scala aan digitale activadiensten te ontwikkelen, met speciale focus op crypto-activa.

Mijlpaal richting de digitale activaruimte

De recente verkrijging van de Crypto Custody-licentie door Commerzbank wordt door het bedrijf beschouwd als een mijlpaal in de reis van de bank naar de digitale activaruimte. Conform de bepalingen van artikel 1, sectie 1a, zin 1, nr. 6 van de Duitse Bankwet (KWG) verleent deze licentie Commerzbank de bevoegdheid om crypto-activa veilig te beheren en op te slaan.

Met een totaal vermogen van zo’n €534 miljard eind september 2022 is Commerzbank een prominente bankentiteit in Duitsland. De bank bedient naar schatting 26.000 zakelijke klantengroepen en breidt haar dienstverlening uit naar bijna 11 miljoen individuele en kleine zakelijke klanten in Duitsland. De recente licentieverlening onderstreept de ambitie van Commerzbank om haar positie in de digitale activamarkt te verstevigen en een breed scala aan diensten aan te bieden aan zowel zakelijke als individuele klanten.

Licentie is cruciale stap

De toekenning van deze licentie wordt beschouwd als een cruciale stap voor de bank om dieper in de wereld van digitale activadiensten te duiken, afgestemd op de groeiende vraag naar veilige en compatibele oplossingen voor het beheer van crypto-activa. In de officiële aankondiging van de bank wordt benadrukt dat het directe doel van Commerzbank is om een veilig platform op te zetten dat voldoet aan de wettelijke normen voor haar institutionele klanten.

Commerzbank’s cryptoplatform zal zich specifiek richten op het aanbieden van bewaardiensten voor digitale activa, waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchain-technologie. Dit initiatief maakt integraal deel uit van de bredere strategie van de bank om digitale innovatie te integreren in haar dienstenaanbod, waarmee ze inspeelt op de evoluerende behoeften van haar klanten in de digitale economie. Dr. Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, Chief Operating Officer van de bank, benadrukte het belang van deze ontwikkeling.

“Met de verworven licentie hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt,” verklaarde de COO van de Duitse bank. “Dit onderstreept onze voortdurende toewijding aan het toepassen van de nieuwste technologieën en innovaties, en het legt de basis voor het ondersteunen van onze klanten op het gebied van digitale activa.”

Regulatie nieuws

Oprichter cryptobeurs bekent schuld voor illegale transport van $700 miljoen
Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%