Bitcoin Nieuws

Core Scientific heeft motie ingediend om $6.6 miljoen aan Bitmain-coupons te verkopen

Naar verluidt diende het inmiddels failliete Bitcoin-miningbedrijf ‘Core Scientific’ eerder deze maand een noodmotie in waarmee ze Bitmain-coupons met een waarde van $6.6 wouden verkopen.

Coupon-voorwaarden onbruikbaar voor Core Scientific

Volgens het miningbedrijf maakte sommige voorwaarden die op toepassing waren op de coupons ze onbruikbaar voor de activiteiten van het bedrijf.

De coupons kunnen naar verluidt alleen gebruikt worden om 30% van iedere nieuwe bestelling van S19 Miners van Bitmain te betalen. Ze kunnen simpelweg niet worden ingewisseld voor contant geld bij Bitmain.

Ook zouden de kortingsbonnen beperkt zijn tot enkel S19-modellen en niet de S19 Pro-modellen. Deze hebben een lagere hash-rate dan de pro modellen, wat ze direct ook (iets) minder aantrekkelijk maakt. Het bedrijf beweerde het volgende:

De debiteuren geloven niet dat het gebruik van hun liquiditeit om nieuwe S19-mijnwerkers te kopen, zelfs niet met de beschikbaarheid van de Bitmain-coupons, het beste gebruik van het geld van de debiteuren is.

Het is benoemingswaardig dat de Bitmain-coupons een verloopdatum hebben, waarvan de meeste tussen maart en april van dit jaar nog zullen verlopen. Mocht er een koper voor gevonden worden, moet dat dus wel relatief snel gebeuren.

In gesprek met potentiële kopers

Toch zou het bedrijf al in gesprek zijn met potentiële kopers, die wellicht de coupons met korting willen overnemen. De gesprekken zouden al in een ver stadium zijn, waardoor enkele details al naar buiten zijn gebracht. Zo zouden potentiële kopers de coupons willen overnemen voor zo’n 15% van de nominale waarde, wat neerkomt op iets minder dan $1 miljoen voor alle coupons. Het miningbedrijf merkte het volgende op:

Alhoewel de totale aankoopprijs van ongeveer $1,0 miljoen een aanzienlijke korting zou vertegenwoordigen op de nominale waarde van ongeveer $6,6 miljoen van de Bitmain-coupons, zou het ook een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen boven wat deze Bitmain-coupons waard zijn voor de debiteuren en hun nalatenschappen: 0.

De crypto-winter heeft ook effect gehad op de verkoop van S19 Crypto-miners. Veel bedrijven die van hun miners af wouden komen, hebben dit met aanzienlijke korting moeten doen. Eerder was dit nooit echt het geval, omdat ze toch wel verkocht werden. Verwacht wordt wel dat dit deel van de markt snel weer aantrekt als de crypto-winter verdwijnt. Het is echter niet bekend wanneer dit precies is.

Bitcoin nieuws

Zero-knowledge proofs komen naar Bitcoin
Bitcoin hashrate gaat door het dak
‘Bitcoin is klaar om zijn bullish momentum door te zetten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden