Coronavirus en andere redenen waarom Bitcoin koers daalt

De Bitcoin koers is de afgelopen 2 dagen flink gedaald. De grootste cryptomunt heeft in twee dagen tijd meer dan 8 procent van haar waarde verloren.

Niet alleen de cryptomarkt kleurt donkerrood, ook de wereldwijde aandelenmarkten zien een scherpe correctie. De reden hiervoor is de angst voor de verspreiding van het coronavirus.

In welke mate speelt het coronavirus mee in de crypto crash en welke redenen zijn er nog meer voor de enorme koersdaling? In dit artikel proberen we het je uit te leggen.


De angst voor het coronavirus

Ondanks de koersdaling, van meer dan 8 procent in de laatste twee dagen, moet nog worden vastgesteld of de negatieve prijsbeweging veroorzaakt wordt door technische gegevens of dat het voornamelijk veroorzaakt wordt door de correctie in de traditionele aandelenmarkten, die wordt gevoegd door de angst voor het coronavirus.

Verschillende analisten vertellen dat de cryptomarkt veel last heeft van de scherpe daling op de aandelenmarkten. Peter Schiff vertelt nu dan ook dat het wel duidelijk is dat BTC geen ‘safe haven’ is zoals veel mensen claimen.

Andere analisten geloven dat de Bitcoin gewoon weg ‘overbought’ was. Na een koersstijging van $6.400 naar $10.500 kunnen we op een bepaald punt gewoon een correctie verwachten. Dat is ook alleen maar gezond.


Tot waar kan de Bitcoin koers dalen?

De Bitcoin koers daalde onder de wat analisten bestempelde als cruciale ondersteuning van $9400 dollar. Dit zorgt voor een nieuw dieptepunt waardoor Bitcoin nu verhandeld wordt rond de $9.160 dollar.

Op dit moment is een prijsniveau van $9.090 een belangrijk punt om in de gaten te houden. Dit was namelijk het laagste punt van deze maand (4 feb). Als de koers ook onder dit punt zakt kan Bitcoin weer ondersteuning vinden bij het 200- daagse voortschrijdend gemiddelde dat momenteel op de $8.800 ligt.

In een eerder bericht citeerde Newsbit de bekende crypto analist Ivan on Tech. De analist vertelde dat de Bitcoin koers mogelijk kan dalen tot $8.500 dollar. Dit zou betekenen dat een bearisch CME-gap opgevuld wordt.


Traders wachten op perfect moment om te kopen voor de halving

Opvallend is dat, ondanks de flinke koersdaling, de meeste crypto analisten op de lange termijn nog steeds bullish zijn. De crypto halving komt eraan en het lijkt erop dat crypto whales de koersen naar beneden drukken om later meer Bitcoins te kunnen kopen voor een lage prijs. Investeerders lijken te wachten op het perfecte moment om goedkoop BTC te kunnen kopen vlak voor de halving.

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken