Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Cosmos klimt naar hoogste punt aller tijden ondanks ‘saai’ crypto weekend

De hele cryptomarkt is in de afgelopen 24 uur nauwelijks bewogen, maar Cosmos (ATOM) is daar een uitzondering op. De prijs van de altcoin heeft namelijk zijn hoogste punt ooit bereikt vandaag.


Cosmos prijs verdubbeld in 1 maand tijd

De prijs van 1 ATOM token is vandaag met meer dan 10 procent gestegen, waardoor de munt zich nu bevindt op zijn All Time High van $43,61.

Cosmos passeerde gisteren de grens van veertig dollar en bereikte prijs van $40,76. Vandaag noteert Cosmos dus opnieuw een hoogtepunt. In 1 week tijd is de Cosmos koers met maar liefst 30 procent gestegen. In een maand tijd is de koers zelfs meer dan verdubbeld.

ATOM 1D grafiek – Bron: Tradingview

Cosmos wordt door zijn ontwikkelaars omschreven als een “internet van blockchains”. Het interoperabiliteitsnetwerk stelt verschillende blockchains in staat met elkaar te verbinden, gegevens te delen en transacties te verrichten. Als voordeel kunnen blockchains zich specialiseren in verschillende gebieden. Hierdoor hoeft niet één blockchain de hele markt in het nauw te drijven.

Op 18 augustus steeg de prijs van Cosmos met 25% van $15 naar $20. Dit gebeurde na de lancering van een cross-chain DeFi interface genaamd Emeris.

Eind augustus opende Cosmos ook een brug met het Ethereum netwerk. De integratie van Sifchain met het inter-blockchain communicatie protocol (IBC) maakte voor het eerst handel mogelijk tussen de Cosmos en Ethereum netwerken. De Sifchain is een gedecentraliseerde exchange (DEX) gebouwd op Cosmos.

Vanaf vandaag is Cosmos de op 19 na grootste crypto in termen van marktkapitalisatie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten