Newsbit

Hacker

Cover Protocol heeft langdurige cyberaanval ondergaan

Hacker

Een hacker heeft een kwetsbaarheid binnen het Cover Protocol weten te misbruiken waardoor de tokenvoorraad opgeblazen kon worden naar ruim 40 triljoen munten.


Ten minste $5 miljoen uitgecasht

De hacker wist in de eerste aanval al ruim 11.700 tokens op de gedecentraliseerde exchange 1inch te liquideren nadat diegene het tokenaanbod wist op te blazen. Naar verluidt heeft hij mede hierdoor in totaal ten minste $5 miljoen weten uit te cashen. Dit bedrag ligt mogelijk nog hoger. Inmiddels heeft het Cover Protocol-team gereageerd middels een bericht in zijn officiële groep op het chat- en VoIP-programma Discord:

“Het Blacksmith-landbouwcontract is uitgebuit om oneindige $COVER-tokens te slaan. Wij hebben de toegang tot het landbouwcontract beperkt om de hacker te stoppen. Wanneer je liquiditeit verstrekt voor de $COVER-token (via uniswap of sushiswap), verwijder deze dan onmiddellijk.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Fondsen zijn wel veilig

Naar verluidt zijn alle fondsen echter gewoon veilig en heeft de hacker deze ook niet aangeraakt. Het hackincident wordt momenteel echter nog onderzocht waardoor mogelijke wijzigingen hierin nog boven water kunnen komen. Op dit moment lijkt dit echter totaal niet aan de orde te zijn geweest.

De waarde van COVER heeft hierdoor echter wel een enorme duikvlucht genomen, waardoor COVER nu 97% minder waard geworden is. COVER wordt op het moment van het artikel verhandeld voor circa $15 (circa €12.25). Cover werd in november van dit jaar als één van de DeFi-protocollen samengevoegd met Yearn.Finance.

Helaas gebeuren dergelijke aanvallen steeds vaker. Gedurende het hele jaar zijn verschillende DeFi-projecten getroffen door een reeks van cyberaanvallen, waarbij bij veel projecten de gegevens nadelig gemanipuleerd konden worden en waarbij in totaal veel geld gestolen is. Het is hiermee dan ook niet verwacht dat COVER het laatste DeFi-project zal zijn dat slachtoffer wordt van een dergelijke cyberaanval.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top