Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

COVID beperkingen belemmeren de komst van Digitale Yuan op Olympische Winterspelen

Het beperken van het aantal toeschouwers bij het grote internationale sportevenement vertraagt de acceptatie van de digitale yuan.


Corona beperkingen op de Winterspelen

Hoewel de atleten en ondersteunend personeel op de Olympische Spelen van 2022 in Peking nog steeds de mogelijkheid hebben om digitale valuta te gebruiken voor betalingen op veel locaties, wordt de internationale testrun van China’s CBDC geconfronteerd met hindernissen.

Volgens een maandagrapport van CNN worden atleten, functionarissen en journalisten voor de Olympische Spelen van het land grotendeels gescheiden van de bevolking van China. Ze zitten in een quarantaine ‘bubbel’ om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Deze voorzorgsmaatregelen in combinatie met het besluit van de Chinese regering om het aantal persoonlijke toeschouwers te beperken, kunnen ertoe leiden dat veel minder mensen de digitale yuan gaan gebruiken als betaalmiddel bij het grote evenement. Craig Singleton, senior fellow bij de Foundation for Defense of Democracies, zei het volgende:

“De Olympische Spelen zouden de eerste echte kans zijn geweest voor zowel toeristen als Chinese staatsburgers om vertrouwd te raken met de digitale yuan. Echter sloeg de deur dicht toen de Chinese regering besloot het aantal Olympische toeschouwers drastisch te beperken. Die beslissing zal de massale acceptatie van de digitale valuta verder vertragen.”

De nieuwszender meldde dat ongeveer 11.000 mensen in een aparte bubbel van de Chinese bevolking zullen worden gehouden. Daarnaast zijn er buitenlandse en Chinese bezoekers die helemaal geen wedstrijden mogen bijwonen. Ondanks deze maatregelen waren er de afgelopen vier dagen 119 COVID-19 gevalle ontdekt onder atleten en personeel.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Amerikaanse wetgevers over de Yuan

Ongeveer 3.000 atleten uit 91 landen zullen naar verwachting deelnemen aan de Olympische Spelen van dit jaar. Een positieve COVID-19 test van een enkele persoon zou de competitie kunnen beëindigen voor degene met wie de persoon in contact kwam. Tijdens de Olympische Zomerspelen in 2020 die vorig jaar werden gehouden kwam Tokio met vergelijkbare beperkingen voor deelnemers. Echter waren er toen nog steeds 788 positieve gevallen onder atleten, personeel en vrijwilligers.

Amerikaanse wetgevers hebben er bij Olympische functionarissen op aangedrongen om atleten te verbieden de digitale yuan tijdens de evenementen te gebruiken. In juli schreven senatoren Marsha Blackburn, Roger Wicker en Cynthia Lummis een brief aan het Amerikaanse Olympisch en Paralympisch Comité. In deze bierf beweerden ze dat de Chinese Communistische Partij de CBDC zou kunnen gebruiken om bezoekende atleten te surveilleren. Zowel in China als bij hun terugkeer naar de Verenigde Staten. De commissie heeft gesuggereerd dat atleten hun smartphones thuis laten en alleen wegwerptelefoons gebruiken in China. De eerstgenoemde zou geïnfecteerd kunnen worden met “kwaadaardige software”.

Chinese functionarissen begonnen in april 2020 met het testen van de digitale yuan. Waarbij duizenden dollars aan CBDC werden weggegeven aan inwoners van grote steden, waaronder Shanghai, Shenzhen, Suzhou en Chengdu. De transacties met behulp van de digitale yuan bedragen sinds de lancering meer dan $13 miljard. Waarbij ongeveer 10 miljoen handelaren tegen november 2021 digitale wallets voor de CBDC hebben geactiveerd. Eerder deze maand heeft de People’s Bank of China haar pilot voor de digitale yuan wallet uitgebracht.

China’s uitrol van een CBDC is vaak aangehaald door Amerikaanse wetgevers vanwege privacykwesties. Bovendien raakt de Federal Reserve mogelijk achterop bij een belangrijke technologische innovatie. Sommige functionarissen binnen de Amerikaanse regering zien de digitale yuan als een bedreiging voor de nationale veiligheid vanwege de mogelijke impact op de dollar als reservevaluta.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten