Tether coin
Hack, Stablecoin

‘Criminelen in Azië gebruiken massaal Tether’

Als we de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) mogen geloven, is Tether (USDT) in Oost- en Zuidoost-Azië het favoriete betaalmiddel van criminelen. Volgens het rapport van UNODC gebruiken criminelen Tether vooral op de blockchain van Tron (TRON) vanwege de stabiliteit, de lage transactiekosten, de anonimiteit en het gebruiksgemak.

Tether populair bij criminelen?

Frauders en witwassers sturen Tethers volgens het rapport van UNODC vooral door online gokplatformen die vaak illegaal opereren.

“In de afgelopen jaren hebben wetgevers en financiële waakhonden meerdere keren melding gemaakt van het toenemende gebruik van USDT voor het witwassen van geld in Oost- en Zuidoost-Azië.

Dit omvat ook de massale werving van muilezelbankrekeningen in vrijwel alle rechtsgebieden in de regio Azië-Pacific, die voor slechts 30 dollar kunnen worden gekocht”, aldus UNODC.

Een muilezelbankrekening is de bankrekening van een “onschuldig persoon” die het criminelen toestaat om daar geld op te parkeren, wat zij vervolgens weer door moeten sturen. Zo is het voor de autoriteiten heel lastig om dit soort kapitaalstromen te traceeren.

Tether is overigens op de hoogte van deze ontwikkelingen. Zo bevroor het in november nog 225 miljoen dollar aan USDT in enkel Zuidoost-Aziatische wallets, nadat een onderzoek onder leiding van het Amerikaanse ministerie van Justitie beweerde dat de adressen verbonden waren aan scammers.

De opkomst van ‘pig-butchering’

Een populaire manier van oplichting op dit moment is het zogenoemde “pig-butchering”. Hierbij gaan “acteurs” of beter gezegd criminelen een relatie aan met een slachtoffer.

Langzaam maar zeker winnen ze het vertrouwen van het slachtoffer, die vervolgens wordt overtuigd om voor hen crypto te kopen of te investeren in platformen die de oplichters beheren. Zodra het slachtoffer aanzienlijke bedragen geïnvesteerd heeft, verdwijnen de oplichters uit het zicht.

De oplichters noemen hun slachtoffers “varkens” omdat ze uitgebreide verhaallijnen gebruiken om het slachtoffer te laten geloven dat ze een hechte relatie hebben.

Pas dus heel goed op als je plotseling berichtjes ontvangt van een dame of heer die met je begint te flirten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Deutsche Bank luidt alarm over werking Tether’s stablecoin
Tether versnelt cryptobetalingen in Oost-Europa met nieuwe investering
Tether vergroot investering in Georgische cryptobetalingsprovider CityPay.io
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken