Bitcoin daalt
Bitcoin

Cruciaal moment aangebroken voor de Bitcoin koers

Als we de pseudonieme analist Dave the Wave mogen geloven, dan is er een cruciaal moment aangebroken voor de Bitcoin koers. De analist heeft hier geen fundamentele reden voor, maar hij wijst op de dagelijkse grafiek. Daar ligt de Bitcoin koers nu op een belangrijke trendlijn, waar de digitale munt deze week af zou kunnen springen.

Bitcoin op weg naar nieuwe koersrecords?

Op basis van de grafiek van Dave the Wave lijkt Bitcoin zich op te maken voor een koersexplosie. Daarvoor moet de digitale munt nu wel de steun vasthouden van de witte stippellijn in de grafiek van de analist.

Lukt dat? Dan kunnen we stellen dat Bitcoin steun heeft gevonden rond de huidige koersen en mogelijk een basis bouwt om naar een nieuwe all-time high te exploderen. Vooralsnog is daar echter geen sprake van en moeten we geduld houden.

Het is tot nu toe een vreemde cyclus geworden voor Bitcoin, met een vroege all-time high, gevolgd door een hele lange pauze. Nog nooit eerder duurde een consolidatie van Bitcoin tijdens een bullmarkt zo lang als nu.

Dat zorgt logischerwijs voor een hoop onzekerheid in de markt.

Hebzucht blijft aanwezig onder Bitcoiners

Ondanks dat Bitcoin er nog niet in geslaagd is om de bullmarkt een duidelijk vervolg te geven, is er nog sprake van “hebzucht” in de markt volgens de Fear & Greed Index. Die geeft momenteel een score van 71/100 en dat is relatief hoog voor de koersactie die we de afgelopen weken of zelfs maanden zagen.

Bitcoin heeft immers moeite om definitief boven de 70.000 dollar te blijven en rond de 71.000 tot 72.000 dollar lijkt een gigantische weerstandslaag te liggen voor de Bitcoin koers.

Veel zal waarschijnlijk ook afhangen van de macro-economische ontwikkelingen. Krijgen we eerder dan verwacht renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank? Dan kan dat ervoor zorgen dat de Bitcoin koers de slinger omhoog krijgt die nodig is voor een nieuw koersrecord.

Tot dat moment is de kans aanwezig dat we in de huidige range van 60.000 tot 73.800 dollar blijven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen