Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

Cruciale week voor Bitcoin en de cryptomarkt: Dit is wat je kunt verwachten

De komende week belooft een spannende periode te worden voor de cryptomarkt, met belangrijke economische data die de markt flink kan laten bewegen. Hier is een overzicht van wat er verwacht kan worden en hoe dit de crypto koersen kan beïnvloeden.

Publicatie van Amerikaanse CPI- en PPI-gegevens

Op 12 juni wordt de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor mei gepubliceerd. Samen met de kern-CPI-cijfers zullen deze gegevens belangrijke inzichten geven in de huidige inflatie.

Een dag later, op 13 juni, volgen de producentenprijsindex (PPI) en de kern-PPI-cijfers. Deze indicatoren zijn van groot belang voor het begrijpen van de inflatietrends in de VS en zullen waarschijnlijk invloed hebben op de toekomstige rentebeslissingen van de Federal Reserve.

De recente zwakke werkgelegenheidsdata hebben al voor onrust op de markt gezorgd. Daarom zijn de inflatiecijfers van deze week cruciaal, niet alleen voor de cryptomarkt, maar ook voor de bredere financiële markten. Investeerders zijn benieuwd hoe de Fed de inflatiedruk zal aanpakken.

FOMC-vergadering en Powell’s persconferentie

Na de inflatiegegevens op 12 juni, verschuift de aandacht naar de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) en de daaropvolgende persconferentie van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell.

Hoewel de markt grotendeels verwacht dat de rente ongewijzigd blijft, kunnen Powell’s opmerkingen belangrijke inzichten geven in de toekomstige beleidsbeslissingen van de Fed. De cryptomarkt hoopte eerder dit jaar op minstens twee renteverlagingen, met november als waarschijnlijke datum, maar recente werkgelegenheidscijfers hebben deze verwachtingen verzwakt.

Powell’s uitspraken deze week worden dan ook van groot belang geacht voor de korte termijn prestaties van de cryptomarkt. Daarnaast worden op woensdag de maandelijkse begrotingsgegevens van de VS en op 14 juni de voorlopige consumentenvertrouwens-indices gepubliceerd, wat een compleet beeld van het marktsentiment zal geven.

Vorige week verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) haar rente met 25 basispunten, wat optimisme in de cryptomarkt aanwakkerde. Veel handelaren verwachtten soortgelijke acties van de Fed. Echter, onverwacht sterke werkgelegenheidsgegevens in de VS hebben het sentiment getemperd en leidden tot aanzienlijke verkopen.

Conclusie

Deze week wordt cruciaal voor de cryptomarkt met belangrijke economische data en gebeurtenissen. Investeerders moeten alert blijven en voorbereid zijn op mogelijke marktbewegingen die worden gedreven door Amerikaanse inflatiegegevens, communicatie van de Federal Reserve en bredere economische indicatoren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen