US SEC
Regulatie

Crypto-acties van SEC stegen met 183% na de ineenstorting van FTX

Na het faillissement van de cryptocurrency-uitwisseling FTX zijn de handhavingsmaatregelen met betrekking tot cryptocurrency aanzienlijk toegenomen bij de Amerikaanse effectenregelgever gedurende de afgelopen 6 maanden.

Van 6 naar ten minste 17 handhavingsmaatregelen

Uit een analyse van een aantal persberichten van de Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC) en nieuwsberichten over haar acties is gebleken dat de SEC in de 6 maanden voorafgaand aan de ineenstorting van FTX ongeveer 6 handhavingsmaatregelen heeft genomen.

Na het faillissement van FTX op 11 november 2022 zijn de crypto-gerelateerde handhavingsacties van de SEC in de daaropvolgende 6 maanden gestegen tot minstens 17, wat een geschatte stijging van 183% betekent ten opzichte van de voorgaande periode.

Het is benoemingswaardig dat de analyse geen rekening gehouden heeft met de recente rechtszaken die de SEC tegen Binance heeft aangespannen en tegen Coinbase. Als gevolg van de toegenomen acties, waaronder de recente stappen tegen deze 2 grote crypto-exchanges, hebben sommige waarnemers gesuggereerd dat de SEC probeert recht te zetten dat ze FTX niet hebben gecontroleerd.

“Cover your ass”-actie

Volgens een rapport van MarketWatch heeft de Amerikaanse vertegenwoordiger French Hill verklaard dat het recente strenge optreden van de toezichthouder en de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, een vorm van “cover your ass”-actie was. Deze opmerking werd gemaakt tijdens een evenement in Washington, D.C. op 7 juni.

Hill beweerde dat in plaats van dat Gensler “toezicht hield op FTX”, het SEC-hoofd in plaats daarvan “Kim Kardashian uitschold omdat ze crypto promootte op een Super Bowl-advertentie”, en voegde er het volgende als slot aan toe:

[Gensler] opende dit jaar, in 2023, met al deze handhavingsmaatregelen; Ik denk dat het lijkt op [cover your ass] voor mij.

Regulatie nieuws

Ross Ulbricht een decennium achter de tralies
SBF wilde Trump miljoenen bieden om hem uit de presidentsrace te houden
Congreslid Warren Davidson Uit Bezorgdheid Over Acties van SEC-voorzitter Gary Gensler
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43