Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen

De Bitcoin (BTC) bevindt zich momenteel in een dalende trend en er lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Toch hoeven we ons geen zorgen te maken, volgens crypto-analist Willy Woo. Hij voorspelt dat we binnenkort een herstel kunnen verwachten.

Willy Woo baseert zijn optimisme op de relatie tussen de hashrate van Bitcoin en de prijsontwikkeling van de cryptomunt.

Bitcoin-herstel in zicht: Hasrate als sleutelindicator

De hashrate is een maatstaf voor de totale rekenkracht die door miners aan het netwerk wordt geleverd. Een stijging van de hashrate suggereert dat het minen aantrekkelijk is, terwijl een daling aangeeft dat sommige miners zich terugtrekken omdat het minen onrendabel is geworden.

Met de hash ribbons-indicator vergelijkt Woo een kortetermijn- en langetermijngemiddelde van de hashrate. De analist stelt dat Bitcoin herstelt wanneer “zwakke miners” capituleren en de hashrate begint te stijgen. Dit markeert het einde van een bearish fase en kan duiden op een prijsherstel. De huidige situatie toont aan dat miners door een capitulatieperiode gaan, voornamelijk veroorzaakt door de recente halvering van de blokbeloningen.

Volgens Willy Woo duurt de huidige capitulatieperiode van miners al 61 dagen, wat uitzonderlijk lang is. Dit suggereert dat miners zich langdurig moeten aanpassen aan de nieuwe economische realiteit na de halvering.

Amerikaanse Bitcoin Spot ETF’s blijven teleurstellen

De Amerikaanse Bitcoin Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) blijven teleurstellende resultaten tonen. Sinds vorige week maandag hebben de in januari gelanceerde fondsen voor de vijfde opeenvolgende handelsdag kapitaaluitstroom ervaren, wat wijst op een aanhoudend negatieve trend.

Vorige week woensdag was de enige dag met een positieve instroom, maar desondanks verloren de fondsen over de hele week bijna $600 miljoen. Deze neerwaartse trend zet zich deze week voort met verliezen van $145,9 miljoen op maandag en $152,4 miljoen op dinsdag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen