Dogecoin
Dogecoin

Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen

Dogecoin (DOGE) heeft onlangs te maken gehad met aanzienlijke koersval. De meme coin zag een daling van 14,1% in de afgelopen week, en vanaf zijn hoogtepunt in maart is de waarde zelfs met 42% afgenomen.

Desondanks stelt de bekende cryptoanalist Ali Martinez dat er geen reden tot zorg is. Hij beweert dat historische data wijzen op een aanstaande aanzienlijke stijging van de cryptomunt.

Een voorbode van een grote prijsstijging?

Martinez richt zijn aandacht op het patroon bekend als de “dalende driehoek”, vaak gezien als een bearish signaal dat bestaat uit een neerwaartse trendlijn gecombineerd met een horizontale steunlijn. Hoewel dit patroon doorgaans een voortzetting van een dalende trend aangeeft, interpreteert Martinez het bij Dogecoin als een voorbode van een aanzienlijke koersstijging.

Hij onderbouwt zijn visie met historische gegevens: in 2017 vormde Dogecoin een dalende driehoek en ondervond daarna een terugval van 40%, vergelijkbaar met recente ontwikkelingen, gevolgd door een explosieve stijging van bijna 1.000%. Een soortgelijk patroon herhaalde zich in 2021, waarbij de munt na een terugval van 56% een stijging van ongeveer 12.200% realiseerde.

Dalende Bitcoin dominantie biedt kansen

Een andere positieve indicator voor Dogecoin (DOGE) en andere altcoins is dat de dominantie van Bitcoin (BTC) mogelijk zijn piek heeft bereikt, terwijl altcoins hun dieptepunt lijken te hebben gevonden.

Momenteel staat de dominantie van Bitcoin op 53,90%, met een recente daling van 1,75%, hoewel deze over het hele jaar nog steeds een stijging van 4,63% laat zien. Deze verschuiving suggereert dat investeerders mogelijk meer interesse beginnen te tonen in altcoins.

Geduld en voorzichtigheid geboden

Ali ziet de huidige marktcorrectie als een uitgelezen koopkans, maar benadrukt dat beleggers geduld moeten hebben. Hij voorspelt op korte termijn nog enkele uitdagingen. Onlangs is de prijs bijvoorbeeld onder de 100-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) gezakt, een teken van een zwakker marktsentiment en de kans op verdere dalingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Inspiratie voor Dogecoin is overleden: Kabosu is er niet meer
Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017