Solana, SOL
Solana

Crypto Analist: Solana ETF volgende kanshebber na Ethereum

De cryptomarkt lijkt weer op te bloeien, mede door geruchten over de mogelijke goedkeuring van de Ethereum spot exchange-traded fund (ETF) aanvragen in Amerika. Deze ontwikkelingen leiden ook tot speculaties over een mogelijk Solana (SOL) fonds als de volgende kandidaat voor ETF-overweging.

Is Solana de volgende?

Daniel Yan, mede-oprichter van de financiële dienstverlener Matrixport, adviseert investeerders strategisch na te denken over een focus op Solana in plaats van uitsluitend op Ethereum. Hij denkt dat Solana wellicht de volgende is die een ETF-goedkeuring kan krijgen na Ethereum.

Yan adviseert een “BUY SOL/ETH” handelsstrategie op basis van drie interessante observaties. Ten eerste ziet hij Solana als de volgende kandidaat voor een ETF-goedkeuring. In januari zagen we het ETH/BTC-paar binnen een week met ongeveer 12% stijgen. Yan verwacht dat Solana een vergelijkbare sprong kan maken ten opzichte van Ethereum.

Daarnaast denkt de mede-oprichter van Matrixport dat de markt momenteel vooral gefocust is op Ethereum. Hierdoor biedt Solana een minder verzadigde investeringsmogelijkheid, wat kan leiden tot hogere relatieve winsten. Tot slot is de marktkapitalisatie van Solana op dit moment slechts 18% van die van Ethereum, wat een enorm opwaarts potentieel biedt voor deze altcoin.

Kans op Ethereum ETF is zeer groot

Voorlopig ziet alles er goed uit voor Ethereum-investeerders. Vijf potentiële ETF-uitgevers, waaronder de vermogensbeheerders Fidelity, VanEck, Franklin Templeton, Galaxy/Invesco en ARK Invest/21Shares, hebben hun herziene aanvragen tijdig bij de SEC ingediend.

Analisten schatten de kans op goedkeuring nu op 75%, aanzienlijk hoger dan de eerdere 25%. Dit verhoogde optimisme volgt op een onverwacht verzoek van de SEC om last-minute updates aan de lopende aanvragen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Komt er een gigantische Solana koersval?
Bekende investeerder verkoopt al zijn Ethereum in ruil voor Solana
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken