Ethereum, TH
Ethereum

Komt er vandaag of morgen een Ethereum ETF?

Het was een race tegen de klok maar in ieder geval vijf potentiële spot Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF) uitgevers hebben op tijd hun aangepaste aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Met nog slechts één dag te gaan voordat de knoop doorgehakt moet worden, neemt de spanning in het cryptoland toe.

Herziene Ethereum ETF-indieningen

Maandagavond kreeg de race om een Amerikaanse ethereum spot ETF een opvallende wending. De kans op goedkeuring schoot volgens analisten namelijk omhoog van een luttele 25% tot maar liefst 75%. Het hernieuwde optimisme zou volledig te wijten zijn aan de SEC, die onverwachts om last-minute updates had gevraagd voor de lopende aanvragen.

Gisteren kon je al in het Ethereum nieuws lezen dat vermogensgigant Fidelity een herziene aanvraag op het bureau van de SEC had gelegd. De meest opmerkelijke wijziging was het loslaten van Ethereum staking, mogelijk omdat de commissie gestakete ether als effect beschouwt.

De deadline voor de aangepaste versies van de ETF-aanvragen is vandaag om 10:00 uur in de Oost-Amerikaanse tijdzone, wat overeenkomt met 16:00 uur in Nederland.

Naast Fidelity hebben inmiddels ook andere gegadigden hun nieuwe 19b-4 aanvragen ingediend bij de financiële waakhond. VanEck, Franklin Templeton, Galaxy/Invesco en ARK Invest/21Shares hebben stuk voor stuk hun veranderingen op tijd doorgevoerd. 

Net zoals Fidelity hebben ook Franklin Templeton en ARK Invest/21Shares besloten om het staken van Ethereum te laten varen. 

Ook crypto-vermogensbeheerder Grayscale heeft staking geschrapt, zo blijkt uit een volmachtsverklaring.

Alle tot dusver ingediende wijzigingen zijn afkomstig van de CBOE Exchange, voluit bekend als de Chicago Board Options Exchange, en werden in een tijdspanne van 25 minuten ingediend bij de financiële waakhond.

Goedkeuring ETH-fonds vandaag of morgen?

Morgen verstrijkt de laatste deadline voor de Ethereum ETF-aanvraag van VanEck. Tegen die tijd zal de SEC dus met een definitief besluit moeten komen. Alsmede het snelle handelen van de toezichthouder zijn crypto-analisten en -investeerders optimistisch over een goede afloop.

Aangezien de herziene 19b-4 aanvragen vandaag ingeleverd moeten zijn, zou de SEC ook vandaag al goedkeuring kunnen geven volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas.

Ondanks het vertrouwen binnen de cryptomarkt is het belangrijk om alsnog een slag onder de arm te nemen. Het is geen garantie dat de fondsen deze week goedgekeurd zullen worden. Het zou ook zomaar kunnen dat de SEC pas bij de volgende definitieve deadlines in juli/augustus groen licht verkondigt. Wat dat betreft beloven het interessante dagen te gaan worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen