Altcoin Nieuws

Crypto analist voorspelt altcoin-uitbraak en enorme groei van memecoin PEPE

De populaire cryptohandelaar Michaël van de Poppe, gevolgd door meer dan 650.000 mensen op Twitter, voorspelt dat altcoins aan een uitbraak beginnen en wijst daarbij op grote sprongen die met name door één memecoin zijn gemaakt.

Cryptomarkt op de drempel van een nieuw tijdperk

De memecoin Pepe (PEPE) heeft in korte tijd een market cap van meer dan $1 miljard bereikt, met een groei van 1.300% sinds 28 april. Maar niet alleen Pepe is in opkomst. Van de Poppe ziet goed nieuws aan de horizon voor de gehele cryptomarkt. “Altcoins bereiden zich voor op een doorbraak – een ontwikkeling die we met open armen verwelkomen!”, aldus Van de Poppe.

“We staan op de drempel van een nieuw tijdperk waarin goed nieuws goed is voor de cryptomarkten, in tegenstelling tot het verleden waarin slecht nieuws soms juist gunstig was. We moeten voorkomen dat de economie verzwakt en de Federal Reserve genoodzaakt is om te pivoteren”, aldus Van de Poppe.

De cryptohandelaar gaat verder en verwijst naar gebeurtenissen in de macro-economie om zijn voorspelling te ondersteunen. “De afgelopen maand zijn er vier banken omgevallen en heeft de Federal Reserve de rente in een jaar tijd met 500 basispunten verhoogd. Tegelijkertijd is de werkloosheid op het laagste niveau in 54 jaar. Deze ontwikkelingen zullen goed aflopen”, zegt Van de Poppe.

Van de Poppe is ook kritisch over de huidige situatie van de koning van de cryptomarkt, Bitcoin (BTC).

“Bitcoin flipt constant niveaus en weer binnen zijn range. Ik zou liever zien dat het vasthoudt op $28.900, wat de weg vrijmaakt voor een voortzetting richting $30.500. Vandaag is het werkloosheidsdag, dus er kan later belangrijk nieuws komen dat de prijzen kan beïnvloeden”, aldus Van de Poppe.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $29.310, wat een stijging van 0,7% betekent ten opzichte van de vorige dag.

De opkomst van memecoins

Memecoins worden steeds populairder. De connectie met internetmemes zorgt voor sociale en culturele aantrekkingskracht, waardoor investeerders hopen op een snelle winst. Hierdoor kan de bredere cryptomarkt profiteren en meer mensen aantrekken die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies.

Maar memecoins brengen ook risico’s met zich mee. Ze hebben vaak geen fundamentele basis of waarde, wat leidt tot sterke prijsfluctuaties en een verhoogd risico op een crash. Bovendien kan regulering van de autoriteiten gevolgen hebben voor de bredere cryptomarkt.

De groeiende populariteit van memecoins kan gezien worden als een teken van groeiende interesse in de cryptomarkt en meer diversiteit en dynamiek in het crypto landschap. Echter, wees altijd voorzichtig en doe grondig onderzoek voordat je investeert in elke vorm van cryptocurrency, inclusief memecoins. Investeerders moeten zich bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met investeren in cryptocurrency’s.

Altcoin nieuws

Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Polygon populair dankzij zkEVM upgrade
PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking