pepe the frog
Altcoin, Pepe Coin

Shortverkopers Pepecoin verliezen miljoenen na koersexplosie PEPE

De wereld van memecoins blijft een bijzonder fenomeen. Het zijn munten die in principe geen fundamentele waarde met zich meedragen, maar het toch voor elkaar krijgen om een market cap van enkele miljoenen of soms zelfs miljarden dollars op te bouwen. PEPE is zo’n fenomeen met op het moment van schrijven een market cap van 1,4 miljard dollar.

Stijging van ruim 1.200 procent

Als je naar de percentages kijkt is het lastig om geen spijt te krijgen van het missen van deze boot. Eens in de zoveel tijd springt er compleet uit het niets een nieuwe memecoin omhoog en ditmaal is het PEPE. Er zijn hiermee vast een hoop gloednieuwe memecoin-miljonairs mee geboren.

Een Stijging van ruim 1.200 procent in een tijdsbestek van zeven dagen is niet normaal. Het helpt natuurlijk ook wel mee dat beursplatformen als Binance de token genoteerd hebben, waardoor de boel doorgaans ook wel blijft stijgen.

Langzaam maar zeker komt PEPE zo in de buurt van Shiba Inu en Dogecoin. De eerste memecoin die het tegenkomt is Shiba Inu met een market cap van 5,8 miljard dollar. Vervolgens staat Dogecoin op het menu met een market cap van 10,9 miljard dollar.

Shorts gaan nat

Omdat PEPE een memecoin is zijn er veel mensen die een shortpositie openden tegen de munt. Dit natuurlijk in de hoop dat het feestje snel voorbij zou zij en de boel als een kaartenhuis in zou storten. Dat is tot nu toe allesbehalve gebeurd, waardoor er voor miljoenen dollars aan shortposities geliquideerd zijn.

Dit kunnen we mooi terugzien in de bovenstaande grafiek van Coinglass. Op 5 mei werd er een totaal van 10 miljoen dollar aan shorts geliquideerd voor PEPE. Het gros van die liquidaties vonden plaats op Huobi en OKX.

OKX was goed voor 5,6 miljoen dollar en Huobi voor 4,36 miljoen dollar. Nu is natuurlijk de grote vraag of PEPE het in zich heeft om deze run nog verder door te zetten. Overweeg jij nog om in deze gevaarlijke achtbaan te stappen?

Shiba Inu nieuws

Groot nieuws op komst voor Shiba Inu, onthult SHIB ontwikkelaar
Shiba Inu’s Layer-2 verplettert records: Bijna 3 miljoen transacties per dag
3 sleutelfactoren die de koers van Shiba Inu kunnen laten stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen