Ripple, XRP token
Ripple

Crypto-analist voorspelt gigantische koersdaling van 80% voor XRP

XRP heeft betere tijden gekend, en de huidige koers presteert relatief slecht. Dit komt vooral door de voortdurende juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de crypto-analist The_Ripple_Effect kunnen we nog verdere dalingen verwachten. Hij baseert zijn analyse op de Elliott Wave Theorie.

De laatste correctie-fase

De analist heeft een bearish breakout geïdentificeerd uit een belangrijk driehoekpatroon dat zich sinds de all-time high (ATH) van meer dan $3.80 op 4 januari 2018 heeft gevormd. The_Ripple_Effect maakt gebruik van de Elliott Wave Theorie om terugkerende golfpatronen te herkennen. Volgens deze theorie bevindt XRP zich momenteel in de correctieve fase, specifiek in de laatste ‘C-golf’, wat op een verdere daling duidt.

Sinds de piek in 2018 heeft XRP een A-B-C correctiepatroon doorlopen. Golf A leidde tot een scherpe daling in maart 2020, golf B tot een gedeeltelijk herstel in april 2021, en golf C, waar we nu zijn, wijst op een verdere daling.

De analyse van de analist geeft aan dat het doorbreken van $0.42 een zeer bearish signaal was. Het eerste belangrijke prijsdoel is $0.33. Daarna kan de daling nog extremer worden, met een mogelijk dieptepunt van $0.07 in het meest negatieve scenario. Als deze voorspelling uitkomt, zou dit een daling van 83,7% betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Hoopvolle ontwikkelingen in de juridische strijd tussen Ripple en de SEC

Ondanks de negatieve voorspellingen van de analist, is er hoop dat de juridische strijd tussen Ripple en de SEC na vier jaar bijna tot een einde komt. Als de uiteindelijke boete meevalt, kan dit mogelijk een boost geven aan de XRP koers, vergelijkbaar met de stijging die volgde na de uitspraak van rechter Analisa Torres op 13 juli 2023.

Onlangs heeft Ripple nieuw bewijs ingediend bij de District Court voor het Southern District van New York in een poging de boete te verminderen. Dit gebeurde als reactie op de motie van de SEC betreffende een definitieve boete en uitspraak.

Ripple verwijst naar een recente uitspraak in de zaak tegen de crypto exchange Binance, waar de overheidsinstantie onvoldoende bewijs had geleverd om secundaire markttransacties als effecten te kwalificeren. Ripple benadrukte ook de noodzaak van duidelijke richtlijnen voor de verkoop van XRP, wat essentieel is voor zowel hun operaties als de bredere cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen