Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’

De Bitcoin (BTC) koers ging in het eerste kwartaal als een raket maar beweegt inmiddels al bijna een halfjaar neerwaarts. Dit heeft de vraag doen rijzen of de hoogtijdagen van deze cyclus voor de digitale munt al voorbij zijn. Volgens de pseudonieme crypto-analist Kaleo is de bullmarkt pas net begonnen, en ligt het beste nog voor ons. 

Bitcoin bullmarkt moet nog losbarsten

Februari en maart zijn vooralsnog met afstand de beste maanden van het jaar voor Bitcoin. De Bitcoin koers steeg die maanden met maar liefst 60%, waardoor de all-time high uit 2021 zelfs verbroken werd. 

In april vond vervolgens de Bitcoin halving plaats, die in het verleden steeds de deuren opende voor een nieuwe explosieve bullmarkt. Vooralsnog is een bullmarkt echter nog ver weg nu de Bitcoin koers meer dan 25% onder zijn all-time high van bijna $74.000 ligt.

Kaleo vergelijkt het huidige marktsentiment met dat van vorig jaar september, toen Bitcoin werd verhandeld voor minder dan $30.000. “De laatste keer dat ik me kan herinneren dat het sentiment zo somber was, waarbij de meerderheid van de mensen zich begon af te vragen: ‘Is het echt voorbij? / Zullen we ooit nog een echte stijging zien? / Zijn er geen katalysatoren meer, etc.’ was… afgelopen september,’’ aldus de analist. 

In oktober beëindigde Bitcoin destijds zijn maandenlange consolidatieperiode en begon aan een indrukwekkende rally die tot maart van dit jaar voortduurde. Kaleo verwacht dat Bitcoin opnieuw in oktober een grote opmars zal inluiden, wat volgens hem het begin van de bullmarkt zou kunnen markeren.

Het feit dat Bitcoin voorafgaand aan de halving al een nieuwe all-time high heeft bereikt, geeft volgens Kaleo hoop dat we mogelijk aan de vooravond staan van “de gekste bullmarkt ooit”. Hij is er dan ook van overtuigd dat er geen twijfel bestaat over de vraag of de bullmarkt nog moet beginnen of al voorbij is; volgens hem ligt het grootste deel nog voor ons.

Bitcoin presteert ijzersterk in Q4

Kaleo is niet de enige die investeerders aanspoort om de maand september te doorstaan. Gebaseerd op historische prijsdata zou Bitcoin deze maand nog een laatste poging kunnen doen om zoveel mogelijk investeerders uit de markt te verdrijven, voordat er enkele uitstekende maanden in het verschiet liggen.

Het vierde kwartaal is traditioneel gezien het moment waarop Bitcoin weet te schitteren. Sinds 2013 ligt het gemiddelde rendement in de laatste maanden van het jaar op bijna 89%, terwijl de mediaan rond de 57% ligt. 

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Altcoin nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Nederlandse analist Michaël van de Poppe: Deze crypto kan komende maand 46% stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt