Bitcoin crash
Nieuws

Crypto-Analist Waarschuwt: Bitcoin Prijs Riskeert Daling tot $23,000

In een grondige analyse die onlangs is gepubliceerd op het socialemediaplatform X, presenteert Benjamin Cowen een verontrustende prognose voor Bitcoin. Op basis van historische gegevens en gedetailleerde grafische analyses voorspelt hij dat de cryptocurrency in september een aanzienlijke daling van meer dan 16% zou kunnen ervaren, met een potentieel dieptepunt dat kan zakken tot $23.000.

Een somber vooruitzicht

Voor zijn omvangrijke schare van 762.500 volgers op het socialemediaplatform X schetst Cowen een somber beeld van de toekomstige prestaties van Bitcoin. Hij suggereert dat de cryptocurrency in september een daling van meer dan 16% zou kunnen doormaken ten opzichte van zijn huidige koers.

Cowen introduceert het idee dat Bitcoin in de komende maand zou kunnen dalen tot een prijsniveau van $23.000. Deze prognose wordt visueel versterkt door een grafiek die hij bij zijn analyse heeft gevoegd.

Ten tijde van het schrijven van dit artikel wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $25.990, wat een daling van 4,46% vertegenwoordigt ten opzichte van de waarde van 24 uur geleden.

Waarom September een Riskante Maand Kan Zijn voor Bitcoin

Cowen onderbouwt zijn stelling met een gedetailleerde grafische analyse, waaruit blijkt dat september historisch de minst gunstige maand is voor Bitcoin wat betreft gemiddeld rendement. Hij wijst erop dat Bitcoin substantiële verliezen noteerde in september 2019, het jaar voorafgaand aan de meest recente halvering van miner-beloningen, en benadrukt dat de huidige maand september zich in een vergelijkbare context bevindt, voorafgaand aan een nieuwe halvering.

Cowen verstrekt de volgende inzichtelijke statistieken: “Gemiddeld kent Bitcoin in september een negatief rendement van -7%. In 2019, het jaar voor de laatste halvering, ervoer BTC zelfs een daling van maar liefst 13,91%.”

Volatiliteit Ondanks Neerwaartse Trend

Cowen nuanceert zijn voorspelling door aan te geven dat een algehele daling in september niet uitsluit dat Bitcoin tussentijds ook volatiele bewegingen kan vertonen. Hij stelt dat Bitcoin wellicht kortstondige pieken kan ervaren, zelfs binnen een overkoepelende bearish trend, vergelijkbaar met de bewegingen in september 2019.

Hij licht dit verder toe: “De neerwaartse beweging is geen lineair proces. Zoals we in september 2019 zagen, was er eerst een kleine prijsstijging voordat de markt uiteindelijk weer daalde. We kunnen dus eerst tijdelijke, lagere hoogtepunten verwachten—bijvoorbeeld na afwijzingen bij technische indicatoren zoals de 20-weekse Simple Moving Average (SMA) of de 21-weekse Exponential Moving Average (EMA)—alvorens we mogelijk het niveau van $23.000 bereiken.”

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Cruciale avond aangebroken voor de Bitcoin koers
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?