Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Crypto analyse: Bitcoin Halving gaat enorme prijsstijging veroorzaken

Het langverwachte Bitcoin (BTC) halveringsevenement komt steeds dichterbij, met de verwachting dat het ergens in april zal plaatsvinden. Dit evenement staat bekend om zijn potentieel om ingrijpende veranderingen in de cryptomarkt teweeg te brengen, vooernamelijk door de halvering van de Bitcoin-uitgifte.

Deze reductie in de hoeveelheid nieuw gecreëerde Bitcoins kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de prijs van de munt.

CryptoQuant’s prijsvoorspelling

Het crypto-analyseplatform CryptoQuant heeft een voorspelling gedaan over de mogelijke prijsontwikkeling van Bitcoin na het aanstaande halveringsevenement. Deze voorspelling is gebaseerd op de patronen waargenomen tijdens de eerste drie Bitcoin halveringen.

Het patroon toont aan dat de prijs van Bitcoin doorgaans een opwaartse trend begint ongeveer een jaar voor het halveringsevenement, en deze stijgende trend voortzet tot het bereiken van een nieuw hoogtepunt na de halvering, waarna vaak een correctiefase volgt.

Zo steeg de prijs van Bitcoin in de eerste halveringsperiode van ongeveer $2,48 naar $1.131 en van $269 naar $2.518 in de tweede halveringsperiode. Een vergelijkbare trend werd waargenomen tijdens de derde halveringscyclus in 2020, waarbij de prijs klom van $7.255 naar een piek van $56.615 in het jaar volgend op het evenement.

Gelet op de huidige markttrends en historische data, in combinatie met de aanhoudende opwaartse trend van Bitcoin sinds april vorig jaar, is het aannemelijk dat Bitcoin zich opmaakt om nieuwe recordhoogten te bereiken. Er bestaat zelfs een reële kans dat de munt haar vorige recordhoogte van meer dan $69.000 zal overtreffen, gezien het positieve momentum dat door de aanstaande halvering wordt aangewakkerd.

De rol van Spot Bitcoin ETF’s in de aanstaande bullmarkt

De introductie van spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) op de Amerikaanse markten kan een belangrijke rol spelen in het bereiken van nieuwe prijsniveaus voor Bitcoin. Hoewel spot Bitcoin ETF’s tot nu toe niet significant hebben bijgedragen aan de algehele prijsgroei van Bitcoin, en in sommige gevallen zelfs hebben geleid tot liquidaties en het terugtrekken van fondsen uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), biedt de aanstaande Bitcoin halvering een nieuw perspectief.

Deze halvering kan de dynamiek veranderen, waarbij de spot Bitcoin ETF’s mogelijk een katalysator worden voor de volgende bullmarkt. Deze fondsen, die directe blootstelling aan Bitcoin bieden, zouden in de context van verminderde Bitcoin-uitgifte en toenemende vraag, een aantrekkelijke optie kunnen worden voor beleggers. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot een verhoogde instroom in deze ETF’s en daarmee een positieve impact op de Bitcoin-prijs kunnen hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Cryptogebruiker wil Bitcoin-vlag op Mount Everest plaatsen
Handelslegende voorspelt Bitcoin koers van $400.000
Aandeel Bitcoin miner Marathon Digital steeg 376% in 1 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen