Bank of international settlements, BIS
Blockchain

Crypto-bank Silvergate in grote financiële problemen

Het aandeel van de bank van de crypto-wereld, Silvergate Bank, donderde gisteren met ruim 30 procent naar beneden na de publicatie van zijn jaarlijkse 10-K rapport. Een 10-K rapport is een document dat beursgenoteerde bedrijven verplicht bij de Securities and Exchange Commission (SEC) moeten noteren. Het geeft een overzicht van de financiële gezondheid van bedrijven.

Problemen bij Silvergate

De crypto-bank deelt dat het nog ongeveer twee weken nodig heeft om het rapport voor het volledige fiscale jaar 2022 af te ronden. In het document legt Silvergate Bank ook nog eens uit dat het in januari en februari extra schulden op zich nam.

“Die extra verliezen zullen de kapitaalratio’s van het bedrijf negatief beïnvloeden en kunnen erin resulteren dat Silvergate Bank minder dan goed gekapitaliseerd is”, zo valt er in het document te lezen in een zeer juridisch taaltje.

Ook geeft Silvergate Bank op dit moment aan te evalueren of de gebeurtenissen van de afgelopen maanden betekenen dat het de komende 12 maanden wellicht niet kan overleven. “Het Bedrijf is momenteel in het proces van het her-evalueren van de onderneming en strategie, in het licht van de uitdagingen die het nu ondervindt”, aldus Silvergate Bank.

Problemen voor crypto?

Als je het aan Adam Cochran, een influencer op Twitter, vraagt is de dodelijke spiraal waar Silvergate Bank momenteel inzit slecht voor de industrie. “Ik denk dat veel retail-beleggers zich niet realiseren hoeveel market makers en crypto exchanges bij Silvergate bankieren. Het aandeel staat in de na-handel bijna op een dieptepunt”, aldus Cochran.

Er is natuurlijk nog niets zeker, maar als het op deze manier doorgaat, dan lijkt de kans aanwezig dat Silvergate Bank het einde van het jaar niet haalt. Het aandeel is in ieder geval behoorlijk gekelderd sinds gisteren.

Aandeel Silvergate Bank. Bron: Marketwatch.com

Zoals je kunt zien viel de schade gisteren overdag nog wel mee, totdat het bedrijf zijn 10-K publiceerde. Vrij kort daarna donderde het aandeel omlaag en begon er een verkoopgolf die mogelijk nog niet voorbij is.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken