Silvergate
Bitcoin

De bank van de crypto-wereld zit in zware problemen

Het ziet ernaar uit dat de situatie voor Silvergate Bank, de bank van de crypto-wereld, er slechter en slechter op wordt. Het Ark Invest van Cathie Wood verkoopt massaal de aandelen van de bank en als klap op de vuurpijl heeft Moody’s ook de beoordeling van de bank verlaagd.

Aandelen in de verkoop

Ark Invest, het investeringsvehikel van Cathie Wood, verkocht meer dan 400.000 aandelen van het moederbedrijf van Silvergate Bank. Die verkoop leverde 4,3 miljoen dollar op, waarmee Ark Invest nog maar 4.000 aandelen overheeft. Dat het niet goed gaat met de bank is duidelijk, want in een jaar tijd verloren de aandelen ongeveer 90 procent van hun koerswaarde. Daarmee presteerde het nog een stuk slechter dan Bitcoin.

Moody’s Investor Service reageerde ook op de situatie bij de bank, door de beoordelingen van de Silvergate Bank flink te verlagen. De tegoeden van klanten zijn bij Silvergate niet heel veilig volgens Moody’s en ook de obligaties van zowel de bank als Silvergate Capital, zijn volgens de beoordelaar niet de moeite waard.

Problemen bij de bank?

Moody’s had natuurlijk ook een uitleg voor het verlagen van de beoordeling van de bank. Volgens de beoordelaar is het een slechte zaak dat de stortingen bij de bank afnemen, maakt het verliezen op de verkoop van effecten en moet het personeel ontslaan. “Alle tegoeden van de bank komen vanuit de crypto-industrie en hoewel de bank voldoende liquiditeit en kapitaal heeft, zou een continue grote uitstroom van de tegoeden een slechte impact op de financiële gezondheid van de bank hebben”, aldus Sadia Nabi, de vice-president van Moody’s.

Silvergate Bank verloor 718 miljoen dollar omdat het schuldpapieren moest liquideren om 8,1 miljard dollar aan opnames te dekken. Verder moest het 40 procent van zijn medewerkers ontslaan, wat neerkomt op ongeveer 200 mensen. Verder waren de crypto-gerelateerde stortingen op het platform met 68 procent gedaald in het vierde kwartaal van 2022. Verder ligt de bank onder druk, omdat het transacties faciliteerde tussen FTX en zijn zusterbedrijf Alameda Research.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen