Blockchain Nieuws

Crypto bedrijven ontslaan ondanks opleving Bitcoin bijna 3.000 mensen in januari

Het mag dan een stuk beter gaan met de Bitcoin koers op dit moment, maar daar is bij de industrie op sommige plekken nog niets van te merken. In januari moesten 14 bedrijven uit de industrie alleen al ruim 2.900 mensen ontslaan.

Prime Trust

Het laatste cryptobedrijf dat zichzelf aan deze lijst toevoegt is Prime Trust, dat zijn personeelsbestand met eenderde moest inkorten. In totaal gaat het voor Prime Trust om het ontslaan van ongeveer 100 mensen. Op LinkedIn heeft het bedrijf momenteel 312 medewerkers, dus dat is ongeveer eenderde van het huidige personeelsbestand.

Ook Matrixport, een bedrijf dat marktanalyses produceert, moest de afgelopen dagen ongeveer 30 man personeel laten gaan. Verder moest het Gemini van de gebroeders Winklevoss afscheid nemen van 100 mensen om financieel gezond te blijven.

De grootste ontslagronde van deze maand komt op naam van het Amerikaanse Coinbase. De Amerikaanse cryptobeurs maakte op 10 januari bekend dat het afscheid heeft genomen van 950 personeelsleden. Ook Crypto.com, Luno en Huobi ontsloegen 500, 330 en 320 personeelsleden.

Sterke maand voor Bitcoin

Het opvallende is dat deze ontslagen komen op het moment dat Bitcoin eindelijk weer een opleving doormaakt. In de maand januari steeg de koers tot nu toe met ongeveer 40 procent. Vandaag is er sprake van een kleine dip, maar we kunnen natuurlijk niet verwachten dat alles aan een stuk door stijgt.

Ook als er sprake is van een bullmarkt, dan gaat dat vaak met ups en downs. Het verschil met de bearmarkt is dat die ups en downs steeds een stukje hoger liggen, in plaats van lager. De komende weken moeten uitwijzen of Bitcoin momenteel inderdaad in een bullmarkt zit. Op dit moment is het nog te vroeg om de opleving tot een bullmarkt om te dopen.

Komende woensdag wordt een belangrijke dag voor Bitcoin, omdat dan het volgende rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op het programma staat. De verwachting is dat ze met een renteverhoging van 0,25 procent op de proppen komen, maar de markt kijkt vooral uit naar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell die volgt op het rentebesluit.

Blockchain nieuws

China is van plan om de nationale blockchain-standaarden tegen 2025 te upgraden
Zero-knowledge proofs komen naar Bitcoin
Techbedrijf Fujitsu duikt de crypto-wereld in
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden