Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto-bezit Celsius verdubbeld in slechts half jaar tijd

Celsius, een platform voor het lenen en uitlenen van cryptocurrencies, heeft bekend gemaakt dat het zijn cryptocurrency-bezit heeft verdubbeld in circa 6 maanden tijd. Het bedrijf bezit nu ruim $2.2 miljard aan digitale activa’s onder beheer.


(Uit)lenen van cryptocurrencies

Het bedrijf had in juni voor het eerst de $1 miljard overschreden. Sindsdien heeft het haar crypto-bezit flink zitten uitbreiden, waardoor het nu ruim $2.2 miljard bezit. Wereldwijd maken ongeveer 215.000 gebruikers gebruik van het crypto-platform.

Het platform van Celsius is een gecentraliseerd alternatief voor gedecentraliseerde financiering (DeFi). Alhoewel dit geen officiële term heeft, wordt dit steeds vaker als ‘CeFi’ omschreven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld diverse cryptocurrencies op het platform storten, dat vervolgens zal worden gebruikt om uit te lenen aan crypto-exchanges. In ruil hiervoor ontvangen de gebruikers een rente, waardoor zij eigenlijk de crypto-markt combineren met een al eeuwenoude traditie. Naar verluidt wordt circa 80% van de gegenereerde rente verdeeld onder alle deposanten, op basis van de hoeveelheid crypto die zij uitgeleend hebben. Gebruikers doen dit met succes; sinds juli 2018 heeft Celsius namelijk al ruim $80 miljoen uitbetaald aan haar deposanten. Dit laat tevens direct zien dat dergelijke gecentraliseerde platforms potentie bieden.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Verjaardagscadeau van $20 miljoen

De CEO (en oprichter) van het bedrijf, Alex Mashkinsky, laat weten erg blij te zijn met het succes wat zijn bedrijf weet te boeken. Hij ziet inkomsten door middel van rente dan ook als geweldige innovatie binnen de crypto-wereld. Het bedrijf weet dan ook enorme inkomsten te genereren voor haar klanten, ook wanneer dit vergeleken wordt met vergelijkbare platforms maar dan gedecentraliseerd.

Celsius wist in augustus van dit jaar $20 miljoen op te halen bij circa 1.000 investeerders wereldwijd. Dit nadat het bedrijf extra aandelen uitbracht via het cryptocurrencyplatform ‘BnkToTheFuture’. Alhoewel dit speculatie opleverde over de solvabiliteit van het bedrijf, lijkt het er nu op dat deze goed is, mede door de enorme toename in crypto-bezit.

De Celsius CEO heeft afgelopen maand een opvallend cadeau gegeven aan zijn vrouw. Zijn vrouw bleek namelijk afgelopen maand jarig te zijn, waarna zij 15 miljoen CEL-tokens cadeau kreeg van haar man. Deze tokens hebben een waarde van circa $20 miljoen op het moment dat dit artikel gepubliceerd is. Het gevolg? Zijn vrouw is nu de op 3 na grootste CEL-whale. Mashinsky blijft één van de grootste CEL-whale. Het is nog niet bekend wat de volgende stappen van het bedrijf zullen zijn.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten