Blockchain

Crypto & blockchain-ondernemingen helpen slachtoffers van Coronavirus

In de Chinese stad Wuhan is het Coronavirus uitgebroken. Dit is mogelijk een levensbedreigend virus en de meeste slachtoffers hebben door het virus een longontsteking gekregen. In China proberen ze er alles aan te doen om verdere verspreiding tegen te gaan. Hierom hebben ook een aantal cryptocurrency- en blockchain-ondernemingen toegezegd om slachtoffers in de Chinese stad te helpen.


Crypto exchange Binance

De in Shanghai gevestigde cryptocurrency exchange Binance, heeft al een bedrag van 10 miljoen Chinese yuan (circa $1.45 miljoen) beloofd te doneren.

Dit maakte de CEO van de exchange, Changpeng Zhao, bekend via een tweet op het sociale netwerk Twitter. Alhoewel de CEO hier het bedrag wel beloofd, heeft het nog geen officiële aankondiging naar buiten gebracht.

Volgens de CEO heeft het team van Binance het echter enorm druk. Dit kan mogelijk een reden zijn dat de officiële aankondiging nog niet naar buiten is gebracht. Deze aankondiging wordt dan ook in de komende dagen verwacht.


Meerdere bedrijven

Ook het blockchain-marketingbedrijf Krypital heeft een donatie-actie gelanceerd, waarmee geld wordt ingezameld voor slachtoffers van het coronavirus in Wuhan. Om dit mogelijk te maken, is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van een blockchain-donatiesysteem, dat naast de mogelijkheid om te doneren, ook meer transparantie en efficiëntie biedt. Naar verluidt zal Tether (USDT) en Ethereum (ETH) worden geaccepteerd.


Blockchain investeringen China

De investeringen die in de blockchain-technologie worden gedaan door China, zijn in het afgelopen jaar met maar liefst 40% gedaald. Wat is de reden hierachter en hoeveel wordt er nou precies geïnvesteerd? Newsbit heeft over dit onderwerp een artikel gepubliceerd!