Champions league
Exchange

Crypto.com trekt op laatste moment stekker uit sponsordeal met UEFA Champions League

Crypto.com is deze zomer op het laatste moment uit een gigantische sponsordeal met de UEFA Champions League gestapt. De overeenkomst zou de beurs voor vijf jaar aan het toernooi verbinden en het handelsplatform grofweg 100 miljoen euro per jaar hebben gekost. Uiteindelijk heeft de bearmarkt ervoor gezorgd dat de sponsordeal de eindstreep niet haalde.

Geen paniek bij de UEFA

In totaal zou Crypto.com in vijf jaar tijd bijna 500 miljoen euro overmaken naar de UEFA, maar dat feest gaat voor die organisatie dus niet door. Dat is uiteraard een aderlating voor de Champions League, maar gelukkig voor het voetbaltoernooi blijven er genoeg andere sponsoren over. Zo heeft het op dit moment actieve deals met Lay’s, Heineken, Mastercard, Fedex en Sony PlayStation, om maar een paar namen te noemen.

Crypto.com zou met deze deal oorspronkelijk de plek van het Russische Gazprom overnemen. Als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne is Gazprom geschrapt als sponsor en kwam er een plekje vrij. Lange tijd leek het erop dat de crypto-beurs die plek zou vullen, maar de dalende koersen hebben het bedrijf doen besluiten dat er nu even geen ruimte is om 500 miljoen euro uit te geven aan een sponsordeal.

Actief op gebied van sport

Crypto.com liet enige tijd geleden voor het eerst van zich horen in de sportwereld door voor 700 miljoen dollar de naamrechten van het basketbal-stadion van de La Lakers te kopen. Ook heeft het een actieve sponsordeal met de FIFA lopen voor het wereldkampioenschap voetbal van later dit jaar. De beurs is ook sponsor van de Philadelphia 76ers, een NBA basketbalteam uit de Verenigde Staten en heeft een deal van 100 miljoen dollar met de Formule 1.

De deal met de Champions League gaat dus niet door, maar er lopen genoeg andere interessante zaken voor het beursplatform. Deze maand heeft het bijvoorbeeld toestemming gekregen om in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea te opereren. Het lijkt er dus vooral op dat Crypto.com nu keuzes moet maken en niet overal geld voor heeft liggen.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?