hacker
Nieuws, Trending

Crypto-dief maakt identiteit per ongeluk bekend; politie valt binnen

De politie in Connecticut, in de Verenigde Staten, heeft een man gearresteerd die naar verluidt ruim $15.000 aan digitale valuta had gestolen. Dit naar aanleiding van een excuus e-mail van de hacker naar een rechercheur.


Slachtoffer

Een inwoner van Connecticut werd afgelopen april slachtoffer van een cryptocurrency-diefstal. Het slachtoffer verloor hier naar verluidt $15.472 aan cryptocurrency dat hij op zijn Coinbase-account had opgeslagen. Darren Carter, de man die de hack naar verluidt heeft uitgevoerd, zorgde ervoor dat de crypto werd omgezet in geld, en boekte dit vervolgens over naar zijn eigen PayPal account.


Hacker

Darren Carter stond echter niet meer achter zijn aanval. Om deze reden stuurde hij dan ook een excuus mail. Helaas kwam deze mail niet aan bij het slachtoffer, maar bij een rechercheur die de zaak onderzocht. Hij besloot hier dan ook onderzoek naar te doen.

Darren Carter was echter al veroordeeld voor meerdere geen crypto-gerelateerde aanklachten. Hierdoor moest hij al naar de gevangenis in Salem County. Het geld is inmiddels teruggevorderd van Darren zijn PayPal-account en is teruggegeven aan het slachtoffer.