Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Crypto-econoom voorziet drama voor Bitcoin

Als je het aan Lex Sokolin, de hoofdeconoom van ConsenSys, vraagt is de ellende nog niet voorbij voor Bitcoin. De inflatie is nog altijd een stuk hoger dan centrale banken hadden gehoopt, de rentes van centrale banken stijgen nog steeds en Bitcoin heeft moeite om boven de huidige koers uit de stijgen.

Wat is er aan de hand?

Uiteindelijk zijn analisten op zoek naar data en informatie die erop wijst dat er een trendverandering plaatsvindt. Als je het aan Sokolin vraagt is daar op dit moment dus geen sprake van. “Ik zie geen dramatische verandering in het marktregime. We hebben nog altijd een plakkerige inflatie en centrale banken zijn gecommitteerd om de rente te verhogen totdat deze afkoelt. Dit betekent dat tech-aandelen en crypto-assets rond de huidige koersen blijven handelen”, aldus de analist.

Sokolin verwacht dat institutionele beleggers wachten op meer duidelijkheid van de wetgevers voordat ze instappen. Op dit moment worden veel crypto-bedrijven aangepakt door de toezichthouders, met name in de Verenigde Staten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de aanvallen van de Securities and Exchange Commission (SEC) op Paxos voor de Binance USD-stablecoin en Kraken voor hun staking-programma. Het goede nieuws is volgens Sokolin dat de meeste slechteriken in 2022 wel uit de markt zijn gedrukt (FTX en Terra).

Positief over Ethereum

Wat opvalt is dat Sokolin de komt van de Shanghai-upgrade juist als een positieve ontwikkeling voor de Ethereum koers ziet. Op dit moment is het nog niet mogelijk om Ethereum te unstaken van de Proof-of-Stake blockchain.

Met de komst van Shanghai is dat straks wel mogelijk. Op dit moment zit er voor ongeveer 28 miljard dollar aan Ether vast in de Proof-of-Stake blockchain. Je zou dus zeggen dat dit in potentie een behoorlijk negatieve impact op de koers kan hebben.

Sokolin ziet dat niet zo, in ieder geval niet op de lange termijn. Volgens de analist maakt dit het staken van Ethereum namelijk een stuk minder risicovol. Investeerders kunnen immers wanneer ze dat willen de Ethers losmaken en weer verkopen.

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?