VideoGames
Blockchain, NFT

Crypto- en NFT-videogames hebben in mei beter gepresteerd dan DeFi

Het DApp-analyseplatform genaamd ‘DappRadar’ heeft een uitgebreid rapport uitgebracht waarin de toestand van de cryptomarkt van de maand mei geanalyseerd wordt.

DeFi zwaarst getroffen

In het rapport zijn voornamelijk 3 gebieden onderzocht: DeFi, NFT-activiteiten en Crypto gerelateerde videogames. Hieruit bleek dat de DeFi-sector van deze 3 gebieden het zwaarst getroffen werd in de maand mei. De ‘Total Locked Value’ (TLV), ofwel het geld dat vastzit in smart contracten in de DeFi-sector is 45% lager uitgevallen dan in de maand april.

Opvallend is dat van alle DeFi-protocollen Tron het enige netwerk was dat een positief cijfer voor TLV noteerde, een stijging van 47% in een maand tijd, terwijl de rest van de grote projecten allemaal een daling hebben meegemaakt.

Alhoewel de Terra-crash de situatie wellicht iets heeft verergert, heeft de sector nog een groei kunnen realiseren van circa 11% wanneer gekeken wordt op jaarbasis in termen van TLV. Ook diverse gedecentraliseerde crypto-exchanges hebben gedurende dit jaar diverse records in termen van behaald transactievolume gebroken.

Populariteit NFT’s lijkt iets af te nemen

Hiernaast lijkt de enorme populariteit die NFT’s in korte tijd wist te winnen nu iets af te nemen. Het NFT gerelateerde transactievolume is gedurende de maand mei namelijk met circa 20% gedaald, ten opzichte van de maand april.

Hiernaast is ook de dominantie van de NFT-marktplaats OpenSea gedurende deze maand iets afgenomen. Dit komt door de toenemende concurrentie van onder andere het op Solana gebaseerde ‘Magic Eden’, de ‘Atomic Hub’ van Wax en meer.

Het rapport merkte verder op dat ondanks de recente krimp in de NFT-ruimte, de snelgroeiende sector zich in een consolidatiefase bevindt sinds het hoogtepunt in januari 2022.

Crypto-videogames lijden het minste

Blockchain videogames hebben in vergelijking met de DeFi-sector en NFT-sector in de maand mei het minst geleden. Het aantal van dergelijke transacties was in vergelijking met de maand april met slechts 5% gedaald.

Het rapport citeerde verder de toezegging van a16z van $4,5 (€4,28) miljard als een boost voor de Metaverse en gerelateerde blockchain-videogames.

Het document schreef tot slot de nieuwste trend om te verdienen toe, het inbedden van een gamification-element in fysieke activiteiten, als een nieuwe stimulans die nieuwe spelers aan boord brengt en de groei van de sector ondersteunt.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving