Exchange

Crypto exchange Binance deelt scoop op onrechtmatige claims

De populaire en welbekende cryptocurrency exchange Binance heeft een aantal recentelijk ingediende claims van verduistering weerlegt. De claims waren naar verluidt afkomstig van iemand uit Oekraïne, waarna zijn of haar account direct is bevroren op verdenking van fraude.


Beslagname crypto’s

Binance houdt de activiteit op haar platform uiteraard nauwkeurig bij. Hierdoor constateerde de exchange ook onnauwkeurigheden op het account van de Oekraïner. De persoon achter het account gaf aan dat het diverse cryptocurrencies in beslag had genomen, wat de vreemde bedragen op zijn account zou moeten aantonen. In totaal wordt geschat dat het betreffende account voor circa $250.000 verduisterd in crypto’s, die tevens niet gerelateerd zijn aan deze zaak.


Groot bedrag bevroren

De betreffende gebruiker, die is geïdentificeerd als B.K., beweerde dat de populaire wereldwijde cryptocurrency exchange zijn fondsen op zijn account ten onrechte was bevroren. In totaal zou het om ongeveer $860.000 gaan in november 2018. Volgens Binance kwam dit doordat de exchange contact had opgenomen met de Zuid-Koreaanse politie. Hierbij gaf Binance het volgende aan:

“Wij hebben een standaardprocedure waarbij wij een account blokkeren en aan de wet overdragen en meewerken aan onderzoek als een account gemarkeerd wordt door een wetshandhavingsinstantie. Dit was het geval bij dit betreffende account.”

Naar verluidt was B.K. de ontvanger van geld dat eerder gestolen was uit een Zuid-Koreaans project. Het ging hierbij om 3995 Ethereum-tokens, met een waarde van circa $667.000 op het moment dat dit artikel gepubliceerd is. Volgens B.K. is echter niet het volledige aantal tokens verbonden aan dit project. Zo zou ‘slechts’ 2845 Ether-tokens (circa $475.000) verbonden zijn aan het Zuid-Koreaanse tokenproject.


Binance voegt screenshots toe

B.K. is zelfs verder gegaan en heeft een lijst aangeleverd waarvan B.K. verdenkt dat Binance aan crypto zou hebben verduisterd.

Bron: Forklog

Volgens Binance is deze lijst echter niet correct. Zo hebben zij een screenshot gepubliceerd die een aantal verschillen in de versies tussen de twee partijen aantonen. Dit is in onderstaande afbeelding weergegeven.

Bron: Binance

De verschillen lijken hem te zitten in de in beslag genomen Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Iota (MIOTA). Waar Binance aangeeft slechts 0,008 BTC in beslag te hebben genomen, beweerd B.K. dat er ruim 4.56 BTC in beslag zijn genomen. Ook claimt B.K. 702 ETH-tokens teveel, 10 keer zoveel LTC als daadwerkelijk in beslag is genomen, ruim 33.000 EOS-tokens teveel, en bijna 170.000 MIOTA-tokens teveel. Dat de betreffende persoon achter het account daadwerkelijk het geclaimde bedrag terug zal krijgen is zeer onwaarschijnlijk.