Cardano, Hack,

Crypto Exchange ‘Bitrue’ gehackt. Verlies: $5 miljoen aan Ripple en Cardano

De in Singapore gevestigde crypto exchange ‘Bitrue’ is gehackt. Bij de hack zijn 9,3 miljoen XRP tokens en 2,5 miljoen ADA tokens gestolen ter waarde van om en nabij $5 miljoen dollar.


$5 miljoen aan ADA en XRP gestolen door 1 dader

De crypto exchange werd vandaag, 27 juni gehackt. De gestolen munten zijn dus om en nabij de $5 miljoen dollar waard. Er werd voor $4,5 miljoen dollar aan XRP gestolen en voor $237.500 dollar aan Cardano (ADA) gestolen.

De crypto exchange meldt dat er waarschijnlijk slechts 1 hacker is geweest die de munten heeft gestolen. Volgens onderzoek heeft de hacker een kwetsbaarheid in het 2e beoordelingsproces misbruikt om toegang te krijgen tot de wallets van ongeveer 90 Bitrue gebruikers. Vervolgens heeft de hacker toegang gekregen tot de hot wallet van de exchange en was hij in staat de cryptocurrencies te stelen.

Volgens Bitrue werd de hack al snel gedetecteerd en werd de hacker al snel gestopt. Ook heeft Bitrue alle exchanges waar de munten heen zijn gestuurd op de hoogte gesteld van de onrechtmatig verkregen fondsen. Huobi, Bittrex en ChangeNOW hebben de fondsen al bevroren.

In een verklaring verzekert de gehackte exchange dat alle gebruikers hun geld vergoed krijgen en dat iedereen die getroffen is door de hack zo snel mogelijk hun geld terug zal krijgen.

Bitrue laat weten dat er op dit moment een noodinspectie uitgevoerd wordt. De exchange streeft ernaar om spoedig terug te keren naar de live versie. De heropening zal vrij snel plaatsvinden, echter opnames zullen voor een langere periode offline blijven.

De Exchange uit Singpaore laat weten dat het contact heeft opgenomen met de landelijke autoriteiten om de dader op te sporen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)